6 oktober 2020

Diversiteit & Inclusie: waarom is dat zo belangrijk, en waar te beginnen?

DIVERSITEIT EN INCLUSIE

Kick-off werkgroep Diversiteit & Inclusie van NLdigital. Méér vrouwen in de digitale sector en een inclusieve werkcultuur. Dat is wat de deelnemende bedrijven van de werkgroep Diversiteit & Inclusie van NLdigital willen bereiken. Want bedrijven met diverse teams bieden niet alleen gelijke kansen, maar boeken ook betere resultaten.

Met de werkgroep Diversiteit & Inclusie wil NLdigital diversiteit en inclusie in de digitale sector vergroten. Deelnemers van AFAS, Axians, CGI, Conduction, Conscia, Interxion, Nalta, PQR en Salesforce verdiepen zich in tien sessies in bewezen oplossingen voor meer diversiteit en inclusie in het bedrijfsleven. Aan het eind van de werkgroep presenteren zij een concreet plan om hun eigen bedrijf diverser en inclusiever te maken.

“Het is een complex probleem dat op veel niveaus moet worden aangepakt.”

-Lotte de Bruijn, directeur NLdigital

“Het belang van diversiteit en inclusie is voor veel mensen een no-brainer. Toch blijkt het een grote uitdaging om dit in de praktijk te brengen,” zegt Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital. Op het moment ligt het aandeel vrouwen in de Nederlandse ICT-sector op 18 procent. NLdigital wil dit vergroten naar 50 procent in 2030. “Dat is ambitieus, want voor vergroten van diversiteit en inclusie bestaat geen kant-en-klare oplossing,” zegt De Bruijn. “Het is een complex probleem dat op veel niveaus moet worden aangepakt.”

Lees het hele artikel op de website van onze Taskforce Diversiteit & Inclusie.