Diversiteit & inclusie

We willen Diversiteit & Inclusie (D&I) in de digitale sector verbeteren. Onze ambitie begint bij 50% vrouwen in de digitale sector in 2030. We werken hier samen met leden aan in onze Werkgroep D&I. En we hebben samen met het ministerie van EZK de Taskforce D&I opgericht om bedrijven te inspireren en kennis te delen.

Ook aan de slag met D&I in jouw bedrijf?

Sluit je aan bij de Taskforce D&I

Word onderdeel van een community van bedrijven die zich actief inzetten voor D&I in de digitale sector.

Word lid van de Werkgroep D&I

Maak een business case voor D&I en ga samen met andere bedrijven op zoek naar wat aantoonbaar werkt.

Laat je inspireren

Lees de verhalen van anderen, het nieuwste onderzoek en praktische tips & tricks in de Kennisbank van de Taskforce.

Uitgelicht

Werkgroep Diversiteit en Inclusie: concrete stappen op weg naar verbetering

In maart 2023 is de Taskforce Diversiteit & Inclusie van NLdigital gestart met de tweede editie van de Werkgroep D&I. Tijd voor een tussentijdse update!
Diversiteit & inclusie

Podcast: In gesprek met Samira Rafaela van D66

Samira Rafaela zet zich in het Europese Parlement in voor een nieuwe generatie Europeanen. En daar hoort een Europa bij waar gelijkheid, diversiteit en grondrechten centraal staan. Lotte en Robin spreken haar over diversiteit en discriminatie in het digitale tijdperk.
Diversiteit & inclusie
Taskforce D&I

Sluit je aan bij de Taskforce D&I

NLdigital heeft samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het initiatief genomen om de Taskforce Diversiteit & Inclusie op te richten. Binnen de Taskforce gaan bedrijven samen aan de slag om doelstellingen te bepalen en concrete acties te formuleren die diversiteit in de digitale sector bevorderen. De Taskforce biedt bedrijven D&I-kennis, best practices, tools en toegang tot het ‘D&I in de digitale sector’-netwerk. Ook iets voor jouw bedrijf?

Kerncijfers D&I in digital:

  • 37% vrouwen bij een IT organisatie
  • 19% vrouwen in een IT functie
  • 34% vrouwen in c-level
  • 25% van de leiders hebben D&I KPI’s

Lancering Dutch D&I in Digital Benchmark 2023

Veel bedrijven onderkennen het belang van diversiteit en inclusie (D&I). Maar gedetailleerde en concrete data over diversiteit in de Nederlandse techsector is er nauwelijks. Dat verandert met de tweede Dutch D&I in Digital Benchmark, een grootschalig data-onderzoek op initiatief van Diversity Hero, de Taskforce Diversiteit & Inclusie van NLdigital en Techleap.nl.

Het percentage vrouwen in technische functies in de Nederlandse digitale sector is in 2023 gedaald naar 19 procent. Daarmee scoort Nederland drie procent onder het Europese gemiddelde.

Meer weten van NLdigital?

NLdigital is een collectief van ruim 600 bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken.