Digitaal meedoen

De digitale transformatie is alleen geslaagd als iedereen mee kan doen. Toch hebben tienduizenden Nederlanders hier niet de middelen voor. Daarom dragen we namens de sector bij aan initiatieven die toegang tot apparaten, internet en digitale vaardigheden bevorderen. Dat doen we vooral via het – inmiddels zelfstandige – initiatief stichting Allemaal Digitaal.

Cijfers digitale inclusie

17%

…van de Nederlanders heeft geen toegang tot een laptop of tablet.

2,5 miljoen

…Nederlanders vinden het moeilijk om te werken met digitale apparaten.

1,2 miljoen

…Nederlanders heeft nog nooit internet gebruikt.

Het laatste nieuws

Zo helpen wij de digitale kloof te dichten

Hoe kunnen we de digitale kloof dichten? Gezamenlijk presenteren we een manifest met 5 bouwstenen voor meer digitale inclusie. En dat is helaas hard nodig.
Digitaal meedoen

De nieuwe Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren

Vandaag verscheen de werkagenda Waardengedreven Digitaliseren. Wat zijn de doelen en acties op Digitaal Fundament en Digitale Overheid?
Digitaal meedoen

Deze leden maakten het verschil bij de actie Allemaal Digitaal

Samen met een rits partners is NLdigital de actie Allemaal Digitaal gestart. Gebruikte laptops en tablets van bedrijven en particulieren worden ingezameld, opgeschoond en bezorgd aan kwetsbare groepen die dit het hardst nodig hebben. Inmiddels zijn er meer dan 7.000 devices gedoneerd. Maar liefst 20 lidbedrijven maakten deze actie mede mogelijk.
Digitaal meedoen

Duizenden kinderen en ouderen zitten thuis zonder toegang tot internet

Minimaal 15.000 Nederlanders beschikken op dit moment niet over de benodigde middelen om digitaal mee te kunnen doen. Die conclusie kunnen we een week na de start van de campagne #allemaaldigitaal trekken.
Digitaal meedoen

Word ook donateur van Allemaal Digitaal

Met jouw donatie geef je duizenden Nederlanders toegang tot school, werk en contacten. Toegang tot kansen om zich te ontwikkelen, mee te doen en zelfstandig te zijn. Jouw gebruikte laptops zijn de sleutel tot een betere toekomst.

Meer weten van NLdigital?

NLdigital is een collectief van ruim 600 bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken.