Werkgeverschap

Je wilt een goede werkgever zijn voor je medewerkers. Dan loop je soms tegen vraagstukken aan op het gebied van beloning, pensioen, functieprofielen en arbeidscontracten. NLdigital helpt je met advies, korting, handige tools en een relevant netwerk. Voor een specifiek deel van de sector hebben we bovendien een eigen cao en Werkgeversvereniging.

Kennis & tools

Neem eens een kijkje in onze Kennisbank. Daar vind je allerlei handige tools, templates en kennisartikelen voor werkgevers en HR-professionals.

ICK-cao

Een deel van onze sector valt binnen de werkingssfeer van de ICK-cao. De cao voor de Informatie – Communicatie en Kantoortechnologiebranche.

Werkgeversvereniging

De Werkgeversvereniging behandelt alle onderwerpen die betrekking hebben op de ICK-cao en het Bedrijfstakpensioenfonds. Interessant voor jou? Sluit je aan!

Populaire producten en artikelen over werkgeverschap:

Korting op mkb-pensioenregeling  

Je wilt een goede werkgever zijn voor je medewerkers. Maar als groeiende ICT-ondernemer loop je daarin soms tegen vraagstukken op. NLdigital biedt kennis en gereedschap om jou nóg beter te laten ondernemen. Dat is de reden dat we een partnerschap…
Werkgeverschap

7 tips tegen verzuim: voorkomen is beter dan genezen

In dit artikel geven we je zeven tips tegen verzuim, waar je als werkgever mee aan de slag kunt gaan.
Werkgeverschap

ZZP-dossier: Conceptwetsvoorstel verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden

Eerder berichtten wij al over de ontwikkelingen op het gebied van werken met en als zelfstandige(n). Toen was het wachten op een lijst met criteria aan de hand waarvan het begrip ‘in dienst van’ zou kunnen worden beoordeeld. Inmiddels ligt er een conceptwetsvoorstel, waarin deze criteria zijn vastgelegd: het ‘Wetsvoorstel verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’.
Werkgeverschap

ICK-cao

De ICK-cao is de Collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK).
Werkgeverschap

De ICK-cao

Voor bedrijven die onder de werkingssfeer van de Informatie- Communicatie en Kantoortechnologiebranche (ICK) vallen is er de ICK-cao. De onderhandelingen van deze cao worden met de vakbonden gevoerd door de Werkgeversvereniging ICT.

De ICK-cao:

  • Geeft een minimum raamwerk cao
  • Creëert rust en duidelijkheid voor medewerkers en ondernemingsraad (OR)
  • Kent een grote mate van flexibiliteit omdat maatwerk op ondernemingsniveau mogelijk is
  • Wordt jaarlijks getoetst op de actualiteit

Meer weten van NLdigital?

NLdigital is een collectief van ruim 600 bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken.