Duurzaamheid

Duurzaamheid en digitalisering gaan hand in hand. Digitale technologie is onmisbaar in de transitie naar een duurzame toekomst. Bovendien hebben we als sector zelf de doelstelling om in 2030 klimaatneutraal en circulair te zijn. We helpen onze leden om hun eigen duurzame doelstellingen te halen. En we dragen als collectief bij aan nationale doelstellingen.

Onze focus: digitaal duurzaam en duurzaam digitaal

Oplossingen voor verduurzaming

Digitale technologie draagt bij aan de transitie naar een duurzame toekomst.

Energie & klimaat

We werken aan een klimaatneutrale sector in 2030.

Grondstoffen & circulariteit

We dragen bij aan een circulaire sector in 2030.

Artikelen over duurzaamheid

CSRD-richtlijn: een 10 stappenplan

De nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) biedt het nieuwe wettelijke kader voor duurzaamheidsverslaglegging voor grote bedrijven.
Duurzaamheid

Een duurzame website: wat kun je hiervoor doen?

We hebben een nieuwe website die duurzaam gebouwd is door onze online partner Yard Digital Agency. Wat kun jij doen om je website duurzaam te maken? Yard legt uit.
Duurzaamheid

Rapportage informatieplicht energiebesparing voor 1 december: dit is wat je als ondernemer moet weten

Vanaf een bepaald energieverbruik geldt voor bedrijven een energiebesparingsplicht om rendabele maatregelen te nemen. Deze verplichting is geactualiseerd per 1 juli 2023 en voor 1 december moeten deze bedrijven opnieuw aan de overheid rapporteren over de genomen maatregelen. Lees wat je moet doen.
Duurzaamheid

Handleiding powermanagement

Beheert jouw bedrijf servers? In je eigen kantoor of in een datacenter? Lees dan in de handleiding powermanagement hoe je energie kunt besparen zonder investering.
Duurzaamheid

Stichting OPEN: een belangrijke stap naar circulariteit

Stichting OPEN geeft namens álle producenten van elektrische en elektronische apparaten invulling aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid voor e-waste. NLdigital is partner van OPEN. Samen met onze leden benoemen we de bestuurder die de producenten en importeurs van ICT-hardware vertegenwoordigt. Op dit moment is dat Rob Idink, de oud-voorzitter van ICT Milieu. Hij heeft ruggespraak met onze leden via onze Milieubeleidsgroep.

Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering

NLdigital is aangesloten bij de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering (NCDD). Deze publiek-private samenwerking is in het leven geroepen om de belangrijkste knelpunten rond duurzame digitalisering weg te nemen. Deze knelpunten zijn verzameld in een manifest dat oproept tot een integrale aanpak. Dit manifest is in 2022 overhandigd aan minister Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat).

Onze ledennetwerken Duurzaamheid

Ben jij binnen jouw bedrijf bezig met duurzaamheid, energiebesparing, klimaat of circulariteit? Meld je aan voor één van onze ledennetwerken. Hier ontmoet je collega’s van andere bedrijven, kun je kennis en ervaringen uitwisselen of meepraten over beleid en standpunten van NLdigital.

Netwerk Energie en Klimaat

Het netwerk Energie en Klimaat biedt een platform voor de uitwisseling van kennis en ervaringen over duurzame digitalisering. We delen…
Commissie
52

Milieubeleidsgroep

De Milieubeleidsgroep is een ledennetwerk van NLdigital, waarin de leden meepraten over de ontwikkelingen en standpunten over ICT en Milieu….
Commissie
32

Meer weten van NLdigital?

NLdigital is een collectief van ruim 600 bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken.