Milieubeleidsgroep

De Milieubeleidsgroep is een ledennetwerk van NLdigital, waarin de leden meepraten over de ontwikkelingen en standpunten over ICT en Milieu. Dit gebeurt zo’n vier keer per jaar. De bijeenkomsten zijn zoveel mogelijk fysiek op kantoor in Breukelen of op een werkbezoek locatie, omdat we de onderlinge ontmoeting belangrijk vinden. Wil je ook meepraten en peers uit de sector ontmoeten?

Van ICT Milieu naar OPEN

Onder de naam ICT Milieu hebben we ons de afgelopen 25 jaar ingezet voor een positieve impact op milieu én maatschappij. Vanaf 1 maart 2021 geeft Stichting OPEN namens alle producenten van elektrische apparaten invulling aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid voor e-waste. Hiermee bundelen we dus de krachten met andere productgroepen om zo een belangrijke stap te zetten in het halen van de aangescherpte doelstellingen en onze circulaire ambities.

Rol NLdigital en Milieubeleidsgroep

Door de nieuwe regierol van Stichting OPEN is ICT Milieu gestopt als zelfstandige stichting, maar we blijven onverminderd betrokken bij Stichting OPEN voor de productgroep ICT. Samen met onze leden benoemen wij de bestuurder van Stichting OPEN die de producenten en importeurs van ICT-hardware vertegenwoordigt. Hij heeft ruggespraak met onze leden en het bureau. Hiervoor bestaat de Milieubeleidsgroep. Ben je lid en wil je meepraten over de laatste milieu-ontwikkelingen in Den Haag, Brussel en bij OPEN? Meld je bij Jeroen van der Tang, public policy manager Duurzaamheid bij NLdigital.

Deelnemende bedrijven

De bedrijven die aan de Milieubeleidsgroep deelnemen zijn:

Jeroen van der Tang

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Jeroen van der Tang, public policy manager Duurzaamheid bij NLdigital.

Dit ledennetwerk is alleen voor leden

Ben je nog geen lid van NLdigital maar ben je wel geïnteresseerd in meer informatie over het lidmaatschap? Lees hier meer over ons lidmaatschap.


Deel via:

Misschien ook interessant

Commissie Cybersecurity

De commissie Cybersecurity houdt zich bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecuritywetgeving.
Commissie
26

Werkgroep Onderwijs

Werkgroep Onderwijs is een ledennetwerk waarin leden met elkaar bouwen aan het onderwijs en de arbeidsmarkt van de toekomst. De...
Commissie
21

Platformcollectief

Het Platformcollectief is een samenwerkingsverband van in Nederland gevestigde platformbedrijven, op initiatief van NLdigital. Het Platformcollectief wil meer helderheid bieden...
Commissie
10