Lid worden

Wat fijn dat je interesse hebt om lid te worden van NLdigital. Wij zetten ons in voor de digitale sector in Nederland. Met juridische kennis, een groot netwerk en belangenbehartiging op hoog niveau. Voor start-ups, mkb’ers en multinationals. En voor jouw bedrijf. Welkom!

Alle ledenvoordelen

 • Snel op de hoogte van aankomende wetten en regels
  Altijd maximaal voorbereid op relevante wet- en regelgeving
 • Slim ontzorgd worden voor de professionele ondernemer
  Profiteer van onze juridische denkkracht en documenten
 • Een krachtig geluid namens het collectief
  Meer invloed op overheidsbeleid dat jouw bedrijf raakt
 • Download gratis documenten & Voorwaarden
  De standaard in de markt
 • Blijf jouw kennis uitbreiden
  Volg een verscheidenheid aan webinars, classes en workshops
 • Maak gebruik van het netwerk
  Kom in contact met ruim vele bedrijven en branchegenoten
 • Maak gebruik van het ledenvoordeel
  Krijg korting op diensten en bekijk exclusieve content

Dit doen wij voor jouw bedrijf

Belangenbehartiging

Met een lidmaatschap bij NLdigital heb je meer grip op overheidsbeleid dat jouw business raakt:

 • Jouw bedrijfsissue is misschien wel een sectorissue. Samen maak je een krachtige vuist
 • Snel op de hoogte van veranderingen in overheidsbeleid die jouw business raken
 • Slim ontzorgd worden in het voldoen aan alle wetten en regels
 • Waardevolle inzichten krijgen waarmee jouw onderneming is geholpen

Juridische en HR-ondersteuning

NLdigital helpt je om tijdig te voldoen aan wetten en regels. Bovendien ontzorgen we je door die ‘compliance’ slim in te regelen. Dat scheelt je tijd en geld. Heb je vragen over contracten, voorwaarden, privacy of HR-beleid? Onze ervaren juristen helpen je graag verder. Als lid krijg je gratis persoonlijk advies bij veelvoorkomende vragen. En scherpe korting op meer complexe ondersteuning.

 • Ervaren juristen op IT- en arbeidsrecht
 • Vraagbaak voor uitdagingen op ondernemers- of werkgeversvlak
 • Snel en makkelijk geholpen
 • In lijn met onze branche-standaarden en met kennis van wat speelt in de markt

Workshops en netwerkevenementen

NLdigital heeft een unieke helikopterview over wat er speelt in de markt. Je kunt een hoop van collega-ondernemers leren, want vaak loop je tegen dezelfde uitdagingen aan. Houd je kennis op peil, wissel ervaringen uit, ontmoet nieuwe relaties uit ons uitgebreide netwerk van leden en versnel je business tijdens onze vele bijeenkomsten, workshops en netwerkevenementen.

 • Exclusief
 • Geen extra kosten voor leden
 • Online en fysiek
 • Inspirerende sprekers

Benut standaarden binnen de branche

Sluit je aan bij bewezen standaarden. Maak gratis gebruik van de NLdigital Voorwaarden, de voorbeeld verwerkersovereenkomst, de Data Pro gedragscode, de ICK-cao en andere standaarden binnen de branche.

 • Professionaliseer je bedrijf
 • Kwaliteitslabel
 • Altijd up-to-date

Financieel voordeel

Lidmaatschap van NLdigital bespaart je geld. Profiteer van aantrekkelijke kortingen op verzekeringen en diensten, zoals arbodienst, aansprakelijkheidsverzekering of arbeidsvoorwaarden.

 • Betrouwbare partners

Versterk je positionering

Lidmaatschap van NLdigital onderstreept je autoriteit in de markt. Versterk je positionering dankzij een herkenbaar kwaliteitslabel en onze zakelijke gedragscode.

 • Al 100 jaar dé branche-vertegenwoordiger
 • Brede bekendheid bij klanten
 • Focus op maatschappelijke ondernemen

Praktische informatie

Kosten

De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Dat principe vinden we bij NLdigital wel zo eerlijk. De contributie wordt daarom bepaald op basis van het aantal medewerkers van een bedrijf en is trapsgewijs opgebouwd. De contributie wordt jaarlijks geïndexeerd.

Contributie per 1 januari 2024*

SchaalAantal medewerkersContributie per kalenderjaar
10 t/m 10€ 1.490,-
211 t/m 20€ 3.080,-
321 t/m 40€ 6.000,-
441 t/m 100€ 9.410,-
5101 t/m 200€ 13.900,-
6201 t/m 400€ 19.900,-
7401 t/m 750€ 33.500,-
8751 t/m 1500€ 49.500,-
9> 1500€ 81.100,-

*Deze bijdragen zijn inclusief aansluiting bij VNO-NCW, DIGITALEUROPE, en andere koepels en organisaties waar NLdigital lid van is.

Korting voor starters

Is jouw bedrijf korter dan twee jaar ingeschreven bij de KVK? Dan krijg je via het START-IT lidmaatschap twee jaar lang korting op je lidmaatschap bij NLdigital. Het eerste jaar maar liefst 50% van de contributie, het tweede jaar 25%. Deelnemen aan de Werkgeversvereniging kan alleen als regulier lid.

NLdigital Werkgeversvereniging

Opereert jouw bedrijf in de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche? Meld je dan aan voor het gratis pluslidmaatschap NLdigital Werkgeversvereniging. De vereniging onderhandelt en behartigt de belangen van haar leden in het kader van de ICK-cao en het pensioenfonds van PNO Media. Ook adviseert zij over alle onderwerpen op gebied van werkgeverschap.

NLdigital Voorwaarden

Wij horen regelmatig dat mensen denken dat ze lid zijn als ze onze algemene voorwaarden gebruiken. Dit is niet het geval. Als je een lidmaatschap afsluit bij NLdigital, dan kun je heel veel documenten gratis downloaden, waaronder de NLdigital Voorwaarden. Wil je gebruikmaken van al onze dienstverlening, dan adviseren we je om lid te worden. Wil je dat we je hier meer over vertellen? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.

Vragen over het lidmaatschap

Je betaalt jaarlijks een contributie. De hoogte van de contributie hangt af van de schaal van de contributieregeling waarin jouw bedrijf valt. De contributie wordt jaarlijks geïndexeerd. Kijk hier naar de contributieregeling voor de bedragen van dit jaar.

Nee, je bent dan nog geen lid. Je kunt als ondernemer de NLdigital Voorwaarden aanschaffen en hanteren zonder lid te zijn van NLdigital. Hiervoor betaal je dan los de kosten. Als je wel een lidmaatschap afsluit bij NLdigital dan kun je heel veel documenten gratis downloaden, ook de NLdigital Voorwaarden (en kun je ook terecht bij ons voor juridisch advies o.a. hierover).

Jazeker, alle medewerkers van het bedrijf dat lid is, kunnen gebruikmaken van de producten en diensten die vanuit het lidmaatschap worden aangeboden. Elke medewerker kan hiervoor toegang aanvragen voor het exclusieve ledendeel op onze website. Ook kunnen ze zich aanmelden voor events, actief worden in ledennetwerken, zich opgeven voor updates en andere voordelen benutten.

Grondslag voor de contributie is het totaal aantal medewerkers dat op de loonlijst staat van de entiteit c.q. jouw onderneming. Daarbij telt ieder personeelslid als één medewerker, ongeacht deeltijd of voltijd dienstverband. Bij nieuwe leden wordt het aantal medewerkers geteld in de maand voorafgaand aan het lidmaatschap. Voor bestaande leden vindt een jaarlijkse peiling van het aantal medewerkers plaats per 1 oktober van het lopende lidmaatschapsjaar, als uitgangspunt voor de contributie van het jaar erop.

Nee. De ICK-cao is niet algemeen verbindend verklaard. Dit houdt in dat je alleen onder de ICK-cao valt als je dit zelf wilt. Je kunt dit aanvragen door aanvullend lid te worden van de NLdigital Werkgeversvereniging. Ben je lid van de NLdigital Werkgeversvereniging én vallen je bedrijfsactiviteiten onder de werkingssfeer van de ICK-cao, dan volg je automatisch de ICK-cao.

Ja, elke onderneming met een zelfstandige entiteit c.q. inschrijving bij de Kamer van Koophandel binnen de EU kan een lidmaatschap aangaan bij NLdigital.

Je komt in contact met andere leden via deelname aan de diverse activiteiten van NLdigital, zoals deelname aan workshops, bijeenkomsten en ledennetwerken. Kijk voor een overzicht van onze leden op de ledenlijst. Hierin kun je filteren op naam, locatie, specialisme, enz.

Dit is afhankelijk van wie jouw klanten zijn of wie jouw doelgroep is. Onze leden zijn IT-bedrijven. Dit zijn ook de bedrijven die je kunt ontmoeten bij onze activiteiten. Sommige activiteiten zijn met onze stakeholders, zoals overheden, gemeenten, VNO-NCW e.a. Bedrijven uit andere sectoren zul je in basis niet ontmoeten bij onze events.

Overtuigd van de voordelen?