Tijdperk ICT Milieu afgesloten

Na 25 jaar is er een eind gekomen aan het tijdperk ICT Milieu. Eind jaren ’90 begonnen we met een gezamenlijk inzamelsysteem vanuit de ICT-sector om te voldoen aan onze verantwoordelijkheid om oude hardware te recyclen. Onlangs sloten we een kwart eeuw aan duurzame verwerking van producten af met oud-bestuurders.

Groepsportret van oud-bestuurders tijdens een uitje ter afsluiting van 25 jaar ICT Milieu.
Van links naar recht: Jeroen van der Tang, Renzo Taal, Bernd Taselaar, Herman Levert, Lotte de Bruijn, Jeannine Peek, Martijn Brand, Martin Trampe, Rob Idink.

Tijdens het bestaan van ICT Milieu hebben we ruim 300 miljoen kilo afgedankte ICT apparatuur hoogwaardig verwerkt. Om dat enorme getal in perspectief te zetten: dat is het gewicht van 41 Eiffeltorens. met continue nieuwe stappen in de samenwerking, inzameling, terugwinning en hergebruik van materialen, onderdelen en apparaten.

Overgang naar OPEN

Stichting ICT Milieu is opgegaan in het grotere collectief Stichting OPEN. Hierin werken alle producenten samen om de inzameldoelstellingen voor e-waste te halen.

Stichting ICT Milieu is 1 maart 2021 opgegaan in het grotere collectief Stichting OPEN. Hierin werken alle producenten samen om de inzameldoelstellingen voor e-waste te halen. Bovendien werken we vanuit OPEN aan onze ambitie de e-waste sector circulair te maken.

Samen met onze leden benoemen wij de bestuurder van Stichting OPEN die de producenten en importeurs van ICT-hardware vertegenwoordigt. Hij heeft ruggespraak met onze leden en ons bureau. Hiervoor bestaat de MilieuBeleidsGroep, waarin we met betrokken leden ieder kwartaal de ontwikkelingen en standpunten over ICT en milieu bespreken.

Terugblikken met oud-voorzitters

Ter ere van het 20-jarig bestaan van ICT Milieu interviewden we een aantal oud-voorzitters en betrokkenen over hun ervaringen met ICT Milieu:

Rob Idink,
Voorzitter ICT Milieu 2016 – 2022
Jeannine Peek
Voorzitter ICT Milieu 2012 – 2016
Jan Vlak
Manager ICT Milieu 2006 – 2008
Martin Trampe
Voorzitter ICT Milieu 2002 – 2012

Deel via:

Jeroen van der Tang

Public policy manager Duurzaamheid
Neem contact op met
Jeroen van der Tang

Het laatste nieuws

Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Opleiding & arbeidsmarkt

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt