Bijna 10.000 nieuwe ICT-talenten opgeleid via CA-ICT

Een nijpend tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is een grote rem op de groei voor veel ICT-bedrijven. Als NLdigital zijn wij daarom samen met de vakbonden verenigd in CA-ICT. Via dit opleidingsfonds steunen en organiseren wij projecten voor om- en bijscholing voor de ICT-sector. De lidbedrijven van NLdigital maken deze activiteiten mede mogelijk. Graag delen we de resultaten van een mooie stap.

Scholingsprojecten

In de periode van januari 2021 tot april 2023 hebben de scholingsprojecten binnen de regelingen NL Leert Door en REACT-EU plaatsgevonden. Deze projecten hebben gezamenlijk bijna 10.000 mensen bij- en omgeschoold tot ICT-professionals. Met een op maat gemaakte aanpak hebben deze projecten een breed en divers publiek bereikt, waaronder werkzoekenden, statushouders, professionals die een carrièreswitch wilden maken en jongeren die hun eerste stappen in de wereld van ICT zetten. De opleidingsprogramma’s varieerden van basiscursussen tot geavanceerde technische trainingen. Ze zijn ontworpen om deelnemers te voorzien van de nodige vaardigheden die vereist zijn in de snel veranderende digitaliserende wereld.

Samenwerking

De succesvolle afronding van deze projecten is niet alleen een getuigenis van de toewijding en het harde werk van de deelnemers, maar ook van de effectiviteit van samenwerking tussen de betrokken onderwijsinstellingen, de overheid en de private sector. De geslaagde deelnemers treden nu toe tot een branche die essentieel is voor de economische en technologische groei van Nederland.


Deel via:

Het laatste nieuws

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Brancherapportage ArboNed: verzuimcijfers digitale sector

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Werkgeverschap

Data Pro Code: eenjarig jubileum toezichthouder SCOPE Europe

Het is een jaar geleden dat SCOPE Europe de accreditatie ontving van de Autoriteit Persoonsgegevens voor hun cruciale rol als toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code.
Avg & privacy