31 januari 2023

Meld je aan voor een nieuwe werkgroep D&I

DIVERSITEIT EN INCLUSIE

Na een succesvolle eerste editie van de Werkgroep D&I komt er nu een vervolg. In maart 2023 start de Taskforce Diversiteit & Inclusie van NLdigital met een tweede editie. Wil je als bedrijf inclusiever en diverser worden en actief aan de slag gaan met dit onderwerp? Meld je dan aan voor de werkgroep.

Waarom meedoen aan de Werkgroep D&I?

Het aandeel vrouwen in de Nederlandse ICT-sector is slechts 21 procent. Dit kan en moet beter. Er zijn verschillende redenen waarom het goed is voor je bedrijf om diverser en inclusiever te worden. Zonder genderdivers team komen organisaties niet tot het beste design van producten en mis je kracht van je innovaties. Bovendien ontbreken eerlijke kansen voor je teamleden. Verder bevordert een divers en inclusief team het aantrekken en behouden van talent.

Wat levert het je op?

Met je deelname aan de Werkgroep Diversiteit & Inclusie krijg je een scherper beeld welke maatregelen aantoonbaar werken om genderdivers te worden. Met het netwerk kun je sparren en ideeën uitwisselen die passen bij jouw organisatie en tot concrete acties komen, waarvan het succes meetbaar is.

Een van de sessies van de werkgroep ging over het opstellen van inclusieve vacatureteksten, waardoor vrouwen zich eerder aangesproken voelen. Bij die mogelijkheid had ik nog nooit stilgestaan. Voorheen was ik al blij áls we een geschikte kandidaat vonden”, aldus een van de deelnemers van de eerste editie van de werkgroep.

Praktische informatie

Is jouw bedrijf actief binnen de digitale sector en heeft het tussen de 50 en 250 medewerkers? Meld je dan met twee personen aan. De start van de werkgroep is in maart 2023 en eindigt in december 2023. Totaal zijn er acht bijeenkomsten voornamelijk op kantoor van NLdigital met een tijdsinvestering per persoon van ongeveer dertig uur. Leden van NLdigital nemen gratis deel aan de werkgroep. Niet-leden betalen een bijdrage voor deelname.

Bekijk de voorwaarden en meld je aan.