Hoe zorg je voor inclusieve werving en selectie?

DIVERSITEIT EN INCLUSIE
Diversiteit inclusie

De werkgroep Diversiteit & Inclusie (D&I) van NLdigital onderzocht gedurende een jaar hoe de overwegend mannelijke en witte digitale sector diverser en inclusiever kan worden. In dit artikel: inclusieve werving en selectie. Hoe richt je HR-beleid in om meer vrouwen en minderheden binnen te halen én te behouden? Succesvolle techbedrijven delen praktische tips en best practices.

Bij gelijke geschiktheid, gelijke kansen geven: zo richt je HR-processen idealiter in. Toch werkt het in de praktijk vaak niet zo. Zo zijn we onbewust geneigd om mensen aan te nemen die op ons lijken (‘mirror-tocracy’) en worden nieuwe kandidaten vaak gezocht binnen bestaande netwerken (‘old boys network’). Zelfs de woordkeuze van een vacaturetekst beïnvloedt de mate van diversiteit van de kandidaten, blijkt in deze sessie – en dat gaat verder dan alleen een obligate (m/v) achter de functietitel.

Lees het hele artikel met tips voor inclusieve werving en selectie op de website van de Taskforce Diversiteit & Inclusie.

Over de Taskforce

De Taskforce Diversiteit & Inclusie is een samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven. De komende vier jaar gaat de Taskforce aan de hand van concrete doelstellingen aan de slag met verschillende activiteiten die leiden tot een meer diverse en inclusieve digitale sector. Wij willen zorgen dat de digitale sector echt inclusief wordt en een daadwerkelijke weerspiegeling is van onze samenleving.

De Taskforce Diversiteit & Inclusie is een initiatief van NLdigital en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.