Helpdesk Werkgevers

De Helpdesk Werkgevers biedt leden ondersteuning en advies op het gebied van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, de ICK-CAO, bedrijfsregelingen, veranderende sociale wetgeving, medezeggenschap, reorganisaties en coaching. Daarnaast is er een collectief pensioenfonds voor de digitale sector: TrueBlue.

Hulp met Human Resource Management

Leden kunnen bij ons terecht voor vragen op het gebied van HRM. Eerstelijns hr-dienstverlening is voor onze leden gratis. Als er een verdieping nodig is middels een advocaat dan wordt in overleg met het lid een tarief afgesproken. Dat doen we in samenwerking met onze partner AWVN. Heb je een HR-vraagstuk dat je aan ons wilt voorleggen? Stuur dan een e-mail of bel 0348 – 49 36 36.

De ICK-CAO

Bedrijven uit de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK) maken gebruik van de ICK-CAO. Maar ook als je bedrijf niet onder de werkingssfeer van de ICK valt, kun je vrijwillig gebruik van de ICK-CAO maken.

De Werkgeversvereniging ICT zorgt voor het onderhoud en beheer van de ICK-CAO en voert onderhandelingen met vakverenigingen. Het mandaat en de speelruimte voor deze onderhandelingen worden vooraf afgestemd met de leden.

Voordelen van de ICK-CAO:

 • Het betreft een minimum-raamwerk cao.
 • In de cao komen veel moderne onderwerpen aan de orde.
 • Juist voor kleine en middelgrote ondernemingen biedt de cao de mogelijkheid arbeidsvoorwaarden op een goed en modern niveau aan te bieden aan de werknemers.
 • Omdat het geen ‘dure’ cao betreft, is deze ideaal voor ondernemingen met een kleinere omvang.
 • Door een grote mate van flexibiliteit is maatwerk op ondernemingsniveau mogelijk.

Leden van NLdigital kunnen de tekst van de ICK-CAO en bijbehorende salarisschalen via e-mail opvragen bij de Werkgeversvereniging ICT. Ben je geen lid en wil je toch gebruik maken van de cao? Neem dan contact op met onze helpdesk.

Pensioenfonds TrueBlue

Leden van NLdigital kunnen zich aansluiten bij TrueBlue: het pensioenfonds voor de digitale sector. Voor leden van de Werkgeversvereniging ICT die onder de werkingssfeer van de ICK vallen geldt een verplichtstelling voor dit pensioenfonds.

Kijk voor meer informatie op www.trueblue.nl, of neem contact op met onze helpdesk.

Helpdesk Mantelzorg en Werk

Leden van de Werkgeversvereniging ICT kunnen voor allerlei vragen op het gebied van mantelzorg en werk terecht bij de Helpdesk Mantelzorg en Werk. Dit kan telefonisch: 0345 – 851 470, maar ook via e-mail. Bekijk hier de flyer.

Risico- Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E)

Iedere werkgever is verplicht om een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) op te stellen, inclusief een plan van aanpak. Voor werkgevers in de ICT-sector hebben NLdigital en ArboNed hier samen een branche specifiek instrument voor ontwikkeld. Kijk voor meer informatie over de RI&E en de toetsingsverplichting op www.rie.nl.

De RI&E is momenteel niet beschikbaar, omdat deze verouderd is en dus niet meer up-to-date. We werken aan een nieuwe RI&E. Wil je op de hoogte worden gebracht als de vernieuwde versie beschikbaar is? Laat dan je gegevens achter en we brengen je op de hoogte!

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
  naam@bedrijf.nl

Werkgeversvereniging ICT

Leden van NLdigital kunnen lid worden van de Werkgeversvereniging ICT. De Werkgeversvereniging ICT behandelt alle onderwerpen die betrekking hebben op de ICK-CAO en het collectieve pensioenfonds TrueBlue.

Meer informatie over de Werkgeversvereniging ICT.