Helpdesk Juridisch

Onze juristen geven advies en ondersteuning bij diverse ICT-projecten, aanbestedingen en vraagstukken op het gebied van privacy en het intellectueel eigendomsrecht.

Eerstelijns juridische dienstverlening

De Helpdesk Juridisch van NLdigital is maandag t/m donderdag bereikbaar voor korte juridische vragen die door de juristen relatief eenvoudig telefonisch of per e-mail te beantwoorden zijn. We streven er naar uiterlijk de volgende werkdag op je vraag te reageren. Voor leden is de eerstelijns Helpdesk Juridisch gratis.

Tweedelijns juridische dienstverlening

Complexere vraagstukken of zaken die de juristen op maat beoordelen of schrijven, vallen onder de tweedelijns juridische dienstverlening van NLdigital. Onze juristen hebben ruime ervaring in het beoordelen en opstellen van diverse ICT-contracten en algemene voorwaarden, zoals distributieovereenkomsten, licentievoorwaarden, verwerkersovereenkomsten, overeenkomsten op het gebied van detachering van ICT personeel, (software-) ontwikkelingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en overeenkomsten op het gebied van SaaS-dienstverlening. Ook bieden zij hulp op het gebied van privacy en Avg, zowel voor verantwoordelijken als voor verwerkers. Weet je niet zeker of je een verwerker bent? Doe dan de quickscan.

Voor aanvang van tweedelijns dienstverlening wordt altijd een gratis intakegesprek ingepland.

Tarieven

Het tarief voor tweedelijns juridische dienstverlening voor leden is €165,- per uur (ex btw). Het tarief voor niet-leden is €330,- per uur (ex btw).

Workshops

De juristen van NLdigital verzorgen diverse juridische workshops over onderwerpen op het gebied van het ICT-recht, zoals workshops over privacy, de Nederland ICT Voorwaarden, contracteren en het aanbestedingsrecht.

Producten

NLdigital biedt een aantal juridische producten aan. Sommigen daarvan worden alleen aan leden van NLdigital beschikbaar gesteld. Via de ledenportal kunnen leden deze producten gratis downloaden.