WBSO negeert kansen ICT-innovatie

Uit de recent uitgekomen evaluatie van de WBSO blijkt: de innovatiesubsidie sluit niet meer aan op de ICT-sector. Wij waarschuwden hier al voor sinds de aanpassing van de programmatuur van de WBSO-regeling in 2016, die meer onduidelijkheid heeft gebracht over de werkzaamheden die in aanmerking komen voor de subsidie. Staatssecretaris Keijzer wil nu met experts uit het veld gaan werken aan verbeterpunten.

Wij zijn blij dat deze evaluatie voor de Staatssecretaris reden is geweest om het voornemen uit te spreken het bedrijfsleven te betrekken bij verbeteringen van de WBSO. Het mag namelijk niet zo zijn dat een subsidieregeling voor innovatie juist de snelst innoverende sector negeert. Wij werken daarom graag mee aan deze verbeteringen, zodat er zo snel mogelijk weer een toename in software-innovatie te zien is, na de afname die wij vorig jaar constateerden.

Concrete verbeterpunten

In de evaluatie komen meerdere verbeterpunten naar voren om ICT-innovaties beter te stimuleren. Drie hiervan noemden wij al na onze evaluatie van de WBSO met onze leden, eind 2018. Wat ons betreft zijn de belangrijkste kansen voor verbeteringen op dit moment:

Aan de slag

Het is van groot belang voor de digitale sector dat de geëvalueerde verbeterkansen op korte termijn worden doorgevoerd. Nederland ICT gaat daarom aan de slag om input vanuit het veld te verzorgen om dit voor elkaar te krijgen.


Deel via:

Het laatste nieuws

Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Opleiding & arbeidsmarkt

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt