Terugblik van ons jubileumjaar: het was feest!

In 2022 bestond NLdigital 100 jaar. Begonnen in september 1922 toen een aantal ondernemers bij elkaar kwam op de Amsterdamse Prinsengracht en het plan hadden om een vereniging (VIFKA) op te richten voor de opkomende branche van kantoormachines. En nu zijn we 100 jaar verder en dat hebben we gevierd, en hoe! Een korte terugblik op ons jubileumjaar. 

Pop-up tentoonstelling

Eén van de hoogtepunten van het jubileumjaar was de pop-up tentoonstelling 100 jaar efficiency bij ons op kantoor in Breukelen. Tientallen jaren was de Efficiency Beurs een begrip in digitaal Nederland. Bezoekers konden zich hier laten inspireren door de nieuwste computers, kantoormachines en andere innovaties. Voor ons jubileum brachten we hem eenmalig terug. Na de feestelijke opening van de tentoonstelling in september, hebben we een deel hiervan tijdelijk opgesteld bij een speciale editie van de Avond van de Digitale Economie, die in het teken stond van 100 jaar efficiency.

Highlights tentoonstelling

Wat heeft 100 jaar efficiency ons land gebracht? We namen de bezoeker mee langs enkele hoogtepunten zoals de eerste computer, vrouwen in ICT, het Internet en de millenium bug. Leuke verhalen kwamen los. Zo is de herkomst van de term bug (fout in systeem) letterlijk van een mot. In 1947 rapporteerde Grace Hopper de eerste computerbug ter wereld. De computer leverde fouten, omdat een mot de elektronica van de computer had verstoord.

Wat anderen zeiden over de tentoonstelling

Jubileumboek

Als kers op de taart van een mooi jubileumjaar komt er nog een jubileumboek ‘NLdigital, 100 jaar toekomstgericht’. Ben je lid van NLdigital, dan ontvang je hiervan een exemplaar.

Laatste mogelijkheid

Wil jij de pop-up tentoonstelling nog bezoeken? Doe dat dan nog snel, want op 7, 8 en 9 februari is de laatste mogelijkheid hiervoor.


Deel via:

Het laatste nieuws

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Brancherapportage ArboNed: verzuimcijfers digitale sector

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Werkgeverschap

Data Pro Code: eenjarig jubileum toezichthouder SCOPE Europe

Het is een jaar geleden dat SCOPE Europe de accreditatie ontving van de Autoriteit Persoonsgegevens voor hun cruciale rol als toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code.
Avg & privacy