Pop-up tentoonstelling 100 jaar efficiency geopend

Hoe ziet de binnenkant van de eerste computer eruit? Kun je nog gamen op een PC uit 1984? En hoe zwaar was de eerste mobiele telefoon? Vanaf vandaag kun je het zien in onze pop-up tentoonstelling 100 jaar Efficiency. De tentoonstelling is vanmiddag officieel geopend door Hans van Essen van lidbedrijf Frama, NLdigital directeur Lotte de Bruijn en bestuurslid Rob Idink. 

De tentoonstelling is georganiseerd ter ere van het 100-jarig jubileum van NLdigital. De naam is een knipoog naar de Efficiency Tentoonstelling. Dit evenement was van de jaren 20 tot de jaren 90 van de vorige eeuw een begrip in digitaal Nederland. Bezoekers konden zich hier laten inspireren door de nieuwste computers, kantoormachines en andere innovaties. In een pop-up tentoonstelling kijken we wat 100 jaar efficiency ons land heeft gebracht. We nemen je mee langs enkele hoogtepunten uit een eeuw digitale vooruitgang. En we vragen ons af: wat betekent efficiency in de economie van de toekomst?

Opening tentoonstelling

Hans van Essen van Frama opent de tentoonstelling samen met Lotte de Bruijn en Rob Idink.

Tentoonstelling

De tentoonstelling was voor iedereen te bezoeken in het clubhuis van NLdigital (De Corridor 5, Breukelen).


Deel via:

Het laatste nieuws

Nieuwe Ethische Code AI gelanceerd: ‘Meer dan alleen principes’

In een tijd waarin AI de potentie heeft om maatschappelijke en economische vraagstukken op te lossen, is het van essentieel belang dat deze innovaties verantwoord plaatsvinden. De Ethische Code AI helpt hierbij.
Avg & privacy

Bijna 10.000 nieuwe ICT-talenten opgeleid via CA-ICT

Via opleidingsfonds CA-ICT steunen en organiseren wij projecten voor om- en bijscholing voor de ICT-sector. Er zijn mooie resultaten behaald met scholingsprojecten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Het belang van innovatief aanbesteden: een stap naar een succesvolle digitale overheid

Op 28 maart organiseerde NLdigital in samenwerking met Digicampus een bijeenkomst die de urgentie en impact van innovatief aanbesteden benadrukte.
Samenwerken met de overheid

Rapport: ICT Markttoets Content Services Platform voor BZK

Eind februari organiseerde NLdigital een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). Dit in opdracht van het ministerie van BZK voor het programma Beter Samen Werken. Het rapport is vanaf nu beschikbaar.
Samenwerken met de overheid

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving