Pop-up tentoonstelling 100 jaar efficiency geopend

Hoe ziet de binnenkant van de eerste computer eruit? Kun je nog gamen op een PC uit 1984? En hoe zwaar was de eerste mobiele telefoon? Vanaf vandaag kun je het zien in onze pop-up tentoonstelling 100 jaar Efficiency. De tentoonstelling is vanmiddag officieel geopend door Hans van Essen van lidbedrijf Frama, NLdigital directeur Lotte de Bruijn en bestuurslid Rob Idink. 

De tentoonstelling is georganiseerd ter ere van het 100-jarig jubileum van NLdigital. De naam is een knipoog naar de Efficiency Tentoonstelling. Dit evenement was van de jaren 20 tot de jaren 90 van de vorige eeuw een begrip in digitaal Nederland. Bezoekers konden zich hier laten inspireren door de nieuwste computers, kantoormachines en andere innovaties. In een pop-up tentoonstelling kijken we wat 100 jaar efficiency ons land heeft gebracht. We nemen je mee langs enkele hoogtepunten uit een eeuw digitale vooruitgang. En we vragen ons af: wat betekent efficiency in de economie van de toekomst?

Opening tentoonstelling

Hans van Essen van Frama opent de tentoonstelling samen met Lotte de Bruijn en Rob Idink.

Tentoonstelling

De tentoonstelling was voor iedereen te bezoeken in het clubhuis van NLdigital (De Corridor 5, Breukelen).


Deel via:

Het laatste nieuws

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Brancherapportage ArboNed: verzuimcijfers digitale sector

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Werkgeverschap

Data Pro Code: eenjarig jubileum toezichthouder SCOPE Europe

Het is een jaar geleden dat SCOPE Europe de accreditatie ontving van de Autoriteit Persoonsgegevens voor hun cruciale rol als toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code.
Avg & privacy