Als collectief aan de slag: mooi voorbeeld meerwaarde ledennetwerk NLdigital

Een van de ledennetwerken van NLdigital is het Leerplatform; bestaande uit opleiders in de ICT-sector, bedrijven die tools ontwikkelen voor leren of bedrijven die e-learningplatforms of leermethodieken ontwikkelen. Dit ledennetwerk heeft onlangs in samenwerking met de juristen van NLdigital een verwerkersovereenkomst opgesteld: een goed voorbeeld van de meerwaarde van zo’n collectief. 

De leden van het Leerplatform hebben als gemeenschappelijke deler hun primaire bedrijfsactiviteiten, het zijn namelijk ‘ICT’ opleiders in de huidige digitale wereld. Omdat de opdrachtgevers van deze leden bij een bepaalde ontwikkeling of opleidingsactiviteit vaak een soort van ‘One stop shop’ willen, is het zeer gebruikelijk dat deze opleiders onderling elkaars activiteiten meenemen in het aanbod naar de markt en dit wederverkopen.

Verwerkersovereenkomst

Regelmatig worden de leden door hun opdrachtgevers gevraagd aan te geven of de Avg-compliance ook geregeld is in die gevallen dat zij niet zelf, maar een derde partij inzetten voor het leveren van de ontwikkeling of opleidingsactiviteiten. Om dit goed te implementeren hebben de juristen van NLdigital in samenwerking met de leden van het Leerplatform een verwerkersovereenkomst opgesteld. Deze verwerkersovereenkomst wordt onderling gebruikt waarmee de vraag van de opdrachtgevers correct en positief beantwoord kan worden.

Een mooi voorbeeld van een collectief tussen de leden van het Leerplatform.

De leden van het Leerplatform die deze verwerkersovereenkomst onderling als eerste zullen implementeren zijn:

Over het NLdigital Leerplatform

Het Leerplatform van NLdigital heeft zo’n dertig leden en komt zes keer per jaar bij elkaar. Ze organiseren bijeenkomsten met onderwerpen als; klantsessies, marktontwikkelingen, overheid, wetgeving/kwaliteit of marktonderzoeken.


Deel via:

Het laatste nieuws

Handige ‘wie doet wat’ kabinet-Schoof

Met de komst van het nieuwe kabinet-Schoof hebben we een uitgebreid overzicht samengesteld van alle bewindspersonen die van invloed zijn op de digitale sector. Dit overzicht omvat zowel staatssecretarissen als ministers, en is bedoeld als een gids om u te helpen navigeren door het landschap van digitale beleidsvorming en regelgeving.
Politiek & wetgeving

Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken.
Opleiding & arbeidsmarkt

NLdigital reageert op Nederlandse NIS2-implementatiewet

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Cybersecurity

Gezamenlijk persbericht: Omgevingsdiensten en datacenters tekenen gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers

Het energiegebruik van servers in datacenters gaat omlaag. Op 27 juni, tijdens Nationale Energiedag, tekenen vertegenwoordigers uit de datacenterbranche voor...
Duurzaamheid

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity