Als collectief aan de slag: mooi voorbeeld meerwaarde ledennetwerk NLdigital

Een van de ledennetwerken van NLdigital is het Leerplatform; bestaande uit opleiders in de ICT-sector, bedrijven die tools ontwikkelen voor leren of bedrijven die e-learningplatforms of leermethodieken ontwikkelen. Dit ledennetwerk heeft onlangs in samenwerking met de juristen van NLdigital een verwerkersovereenkomst opgesteld: een goed voorbeeld van de meerwaarde van zo’n collectief. 

De leden van het Leerplatform hebben als gemeenschappelijke deler hun primaire bedrijfsactiviteiten, het zijn namelijk ‘ICT’ opleiders in de huidige digitale wereld. Omdat de opdrachtgevers van deze leden bij een bepaalde ontwikkeling of opleidingsactiviteit vaak een soort van ‘One stop shop’ willen, is het zeer gebruikelijk dat deze opleiders onderling elkaars activiteiten meenemen in het aanbod naar de markt en dit wederverkopen.

Verwerkersovereenkomst

Regelmatig worden de leden door hun opdrachtgevers gevraagd aan te geven of de Avg-compliance ook geregeld is in die gevallen dat zij niet zelf, maar een derde partij inzetten voor het leveren van de ontwikkeling of opleidingsactiviteiten. Om dit goed te implementeren hebben de juristen van NLdigital in samenwerking met de leden van het Leerplatform een verwerkersovereenkomst opgesteld. Deze verwerkersovereenkomst wordt onderling gebruikt waarmee de vraag van de opdrachtgevers correct en positief beantwoord kan worden.

Een mooi voorbeeld van een collectief tussen de leden van het Leerplatform.

De leden van het Leerplatform die deze verwerkersovereenkomst onderling als eerste zullen implementeren zijn:

Over het NLdigital Leerplatform

Het Leerplatform van NLdigital heeft zo’n dertig leden en komt zes keer per jaar bij elkaar. Ze organiseren bijeenkomsten met onderwerpen als; klantsessies, marktontwikkelingen, overheid, wetgeving/kwaliteit of marktonderzoeken.


Deel via:

Het laatste nieuws

Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Opleiding & arbeidsmarkt

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt