6 februari 2023

Terugblik van ons jubileumjaar: het was feest!

VERENIGING

In 2022 bestond NLdigital 100 jaar. Begonnen in september 1922 toen een aantal ondernemers bij elkaar kwam op de Amsterdamse Prinsengracht en het plan hadden om een vereniging (VIFKA) op te richten voor de opkomende branche van kantoormachines. En nu zijn we 100 jaar verder en dat hebben we gevierd, en hoe! Een korte terugblik op ons jubileumjaar. 

Pop-up tentoonstelling

Eén van de hoogtepunten van het jubileumjaar was de pop-up tentoonstelling 100 jaar efficiency bij ons op kantoor in Breukelen. Tientallen jaren was de Efficiency Beurs een begrip in digitaal Nederland. Bezoekers konden zich hier laten inspireren door de nieuwste computers, kantoormachines en andere innovaties. Voor ons jubileum brachten we hem eenmalig terug.

Na de feestelijke opening van de tentoonstelling in september, hebben we een deel hiervan tijdelijk opgesteld bij een speciale editie van de Avond van de Digitale Economie, die in het teken stond van 100 jaar efficiency.

Highlights tentoonstelling

Wat heeft 100 jaar efficiency ons land gebracht? We namen de bezoeker mee langs enkele hoogtepunten zoals de eerste computer, vrouwen in ICT, het Internet en de millenium bug. Leuke verhalen kwamen los. Zo is de herkomst van de term bug (fout in systeem) letterlijk van een mot. In 1947 rapporteerde Grace Hopper de eerste computerbug ter wereld. De computer leverde fouten, omdat een mot de elektronica van de computer had verstoord.

Wat anderen zeiden over de tentoonstelling

Jubileumboek

Als kers op de taart van een mooi jubileumjaar komt er nog een jubileumboek ‘NLdigital, 100 jaar toekomstgericht’. Ben je lid van NLdigital, dan ontvang je hiervan een exemplaar.

Laatste mogelijkheid

Wil jij de pop-up tentoonstelling nog bezoeken? Doe dat dan nog snel, want op 7, 8 en 9 februari is de laatste mogelijkheid hiervoor.