Wil jij Avg-compliant worden?

Privacy en de Avg zijn complex. Maar ook belangrijk om goed te regelen. Daar zit onze kracht.

NLdigital is sinds 2016 actief om onze leden en de branche te ondersteunen om de Avg professioneel te implementeren, zonder dat het complex of duur wordt.

Wij ondersteunen organisaties op elk gewenst Avg-niveau. Van kennis, tot standaarden, tot persoonlijk advies.

De basis hiervoor is onze Data Pro gedragscode.

Heb je de Avg volledig geïmplementeerd binnen jouw organisatie? Dan kun je jouw organisatie laten verifiëren.

Doe Avg-kennis op

In onze kennisbank vind je diverse artikelen waarin we de Avg begrijpelijk maken. Van de basis tot specifieke begrippen.

Implementeer Avg

Gebruik onze Standaard verwerkersovereenkomst en juridische handleiding, gestoeld op de Data Pro Code.

Jouw Avg op orde met de Data Pro Code

De Data Pro Code is een gedragscode voor verwerkers van persoonsgegevens. We hebben deze code ontwikkeld om bedrijven te helpen om aan de verplichtingen van de Avg te voldoen.

In 2020 is de Data Pro Code voorlopig goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In maart 2023 is de code volledig goedgekeurd, na accreditatie van toezichthouder SCOPE Europe.

Bedrijven kunnen door SCOPE Europe laten toetsen of ze aan de Data Pro Code voldoen. Je kunt je al laten beoordelen als je de NLdigital Verwerkersovereenkomst gebruikt.

Na een positieve beoordeling word je opgenomen in het openbare register en krijg je het label ‘Data Pro Verified’. Zo toon je aan jouw klanten aan dat gegevens bij jouw organisatie in goede handen zijn.

Juridisch advies nodig?

Wij helpen je graag 1-op-1 verder. Wil je sparren over de stappen die je binnen jouw organisatie kunt zetten op Avg-gebied, of samen de verwerkersovereenkomst opstellen? Plan dan snel een afspraak.

Data Pro winnaar Nederlandse Privacy Award

Op 28 januari 2021 zijn de Nederlandse Privacy Awards uitgereikt. Deze awards worden jaarlijks door Privacy First uitgereikt op de Europese Dag van de Privacy. Data Pro is in de prijzen gevallen in de categorie bedrijfsoplossingen. De jury: “Data Pro is organisatorisch vernieuwend en praktisch toepasbaar.”