Data Pro Verified

Sluit je aan bij dé branche-gedragscode voor verwerkers

Als IT-bedrijf vertrouwen klanten jou hun gegevens toe. Aan jou de taak om daar verantwoord en transparant mee om te gaan. Maar privacy en de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) zijn complex, dus hoe doe je dat het beste? Om te helpen bij dat vraagstuk, hebben wij de Data Pro Code ontwikkeld: een gedragscode speciaal voor verwerkers van persoonsgegevens. Zo ondersteunen we jou bij het voldoen aan de verplichtingen van de Avg. Je kunt je formeel en onafhankelijk laten verifiëren als volger van deze code.

Wat is Data Pro Verified?

Je kunt door de geaccrediteerde toezichthouder SCOPE Europe laten beoordelen of je aan de Data Pro (gedrags)Code voldoet. Bij een positief oordeel word je opgenomen in het openbare register en ontvang je het Data Pro Verified-label om te gebruiken op je website en in je communicatie.

De Data Pro gedragscode is openbaar en gratis te downloaden. Je kunt dus inhoudelijk voldoen aan de norm, zonder je officieel te registreren als volger. Toch heeft registreren meerwaarde: zo laat je namelijk ook aan je klanten zien dat je op de juiste manier met hun gegevens omgaat.

Wil je met jouw bedrijf aansluiten bij de Data Pro Code?

Wat doet de toezichthouder?

In 2020 werd de Data Pro Code als eerste Avg-gedragscode voorlopig goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens. We hebben sindsdien niet stilgezeten. Begin 2023 accrediteerde de Autoriteit Persoonsgegevens onze nieuwe toezichthouder SCOPE Europe. Dat betekent dat de Data Pro gedragscode nu definitief is goedgekeurd. Dit geeft de gedragscode nog meer gewicht. Wil je meer weten over SCOPE Europe? Kijk dan op scope-europe.eu.


Deel via:

Inge Bremmer

Hoofd juridische zaken en ondernemers
Neem contact op met
Inge Bremmer

Gerelateerde artikelen

3 gevaarlijke mythes over privacy en hoe je ze effectief ontkracht

Rondom privacy bestaat veel onbegrip in de samenleving. In deze blog delen we drie hardnekkige mythes over privacy om jou…
Avg & privacy

Een datalekkenprotocol: waarom is dat belangrijk?

Met een datalekkenprotocol is duidelijk wat je moet doen in het geval dat er zich een incident voordoet, weet je…
Avg & privacy

Voorbeeld datalekkenprotocol

Voor datalekken geldt uiteraard: voorkomen is beter dan genezen. Maar in het geval dat het toch misgaat, is het goed…
Avg & privacy