Kennis & producten

Breng je onderneming naar een hoger niveau. In onze kennisbank vind je tal van artikelen over relevante onderwerpen. Je vind hier ook handige producten zoals onze algemene voorwaarden, de ICK cao en onze verwerkersovereenkomst.

Filters

Sla filters over

Zoeken

Type

Thema's

Filters:

3 gevaarlijke mythes over privacy en hoe je ze effectief ontkracht

Rondom privacy bestaat veel onbegrip in de samenleving. In deze blog delen we drie hardnekkige mythes over privacy om jou te helpen beter inzicht te krijgen in de privacy risico’s die je loopt.
Avg & privacy

Een datalekkenprotocol: waarom is dat belangrijk?

Met een datalekkenprotocol is duidelijk wat je moet doen in het geval dat er zich een incident voordoet, weet je zeker dat je alle benodigde informatie verzamelt, voorkom je dat je in paniek mogelijk verkeerde keuzes maakt en beperk je de schade. Houd je hoofd koel, en volg de stappen in je datalekkenprotocol
Avg & privacy

Voorbeeld datalekkenprotocol

Exclusief voor leden
Voor datalekken geldt uiteraard: voorkomen is beter dan genezen. Maar in het geval dat het toch misgaat, is het goed om een protocol te hebben. Daarin leg je als verwerker vast welke stappen er binnen je organisatie worden genomen in het geval van een datalek.
Avg & privacy

Datalek: wat is het en hoe kun je het voorkomen?

Onze juridisch adviseur Henk Bethlehem vertelt je welke acties je moet nemen in het geval van een datalek en hoe je het kunt voorkomen.
Avg & privacy

De Avg uitgelegd: transparantie en het recht op informatie

Wat is het belang van transparantie binnen de Avg en hoe hangt dit samen met het recht op informatie? Onze jurist Inge Bremmer legt het uit.
Avg & privacy

Waar moet je op letten bij gebruik van generatieve AI

De komst van generatieve AI heeft het (bedrijfs)leven flink opgeschud. Generatieve technologieën bieden interessante mogelijkheden, maar wees je bij zakelijk gebruik ook bewust van de risico’s. Onze jurist Henk Bethlehem vertelt je waar je als ondernemer alert op moet zijn.
Avg & privacy

Checklist Beveiligingsmaatregelen

Exclusief voor leden
Eén van de belangrijkste verplichtingen voor verwerkers binnen de Avg is het nemen van passende beveiligingsmaatregelen. We hebben een checklist van deze mogelijke beveiligingsmaatregelen voor je opgesteld.
Avg & privacy

Meer weten van NLdigital?

NLdigital is een collectief van ruim 600 bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken.