Nieuwe kabinet aan de slag met digitalisering

Na het regeerakkoord in december en de beëdiging deze week op Paleis Noordeinde kan het nieuwe kabinet-Rutte IV aan de bak. We zijn blij met de aanstelling van een bewindspersoon (staatssecretaris Van Huffelen) die digitalisering als primaire opdracht meekrijgt. In combinatie met de paragraaf in het regeerakkoord zien we dat dit nieuwe kabinet echt aan de slag wil met digitalisering.

Naast staatssecretaris Van Huffelen zijn er nog meer bewindslieden die nauw betrokken zullen zijn bij digitale dossiers. Zo blijft de portefeuille Digitale economie van de minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens, evenals het topsectorenbeleid (waaronder dus Dutch Digital Delta en Human Capital Agenda ICT). Mededinging is belegd bij staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief. Voor cybersecurity blijft de minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz het eerste aanspreekpunt, terwijl privacy primair belegd is bij haar collega Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming.

Er zijn natuurlijk nog veel meer portefeuilles die met digitalisering te maken hebben. Het volledige overzicht vind je hier. Als primair verantwoordelijke voor de Nederlandse Digitaliseringstrategie heeft staatssecretaris Van Huffelen een coördinerende taak over al deze dossiers heen.

Portefeuilleverdeling kabinet-Rutte IV


Deel via:

Het laatste nieuws

Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Opleiding & arbeidsmarkt

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt