Nieuw Platformcollectief roept op tot dialoog

Een nieuw collectief van acht platformpartijen roept op tot meer dialoog over de maatschappelijke en economische effecten van de platformeconomie. Het Platformcollectief heeft SEO Economisch Onderzoek de opdracht gegeven een meta-analyse van bestaand onderzoek uit te voeren om deze oproep kracht bij te zetten. Het onderzoek wordt op 22 januari 2020 overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat).

Het Platformcollectief bestaat uit Booking.com, Deliveroo, Expedia, Facebook, Google, Microsoft, Solvo en Uber. Het collectief is opgericht op initiatief van NLdigital om meer duidelijkheid te bieden over de rol van platforms in de Nederlandse economie en maatschappij en om gezamenlijk het gesprek aan te gaan met beleidsmakers, belanghebbenden en het algemeen publiek. “Het Platformcollectief is een uitgestoken hand naar de Nederlandse polder.” zegt Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital en woordvoerder namens het collectief. “We zien de oprichting van dit collectief als een logische stap in de professionalisering van de sector.”

Meta-analyse als startpunt voor dialoog

Als startpunt van de dialoog laat het Platformcollectief een meta-analyse uitvoeren naar bestaand onderzoek over de rol van platforms in de economie en maatschappij. Deze analyse wordt uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek. Op 22 januari 2020 wordt dit onderzoek overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat). “We willen met het nieuwe Platformcollectief eerst een goed overzicht bieden van wat er bekend is over de rol van platforms, zodat we een goede basis hebben voor verdere dialoog.” zegt Lotte de Bruijn. “De komende tijd gaan we verder in op specifieke elementen van de platformeconomie, zoals de toekomst van werk en het gebruik van algoritmes en AI.” Meer informatie over de activiteiten van het Platformcollectief is vanaf nu te vinden op nldigital.nl/platformcollectief.


Deel via:

Het laatste nieuws

Voorjaarsnota en Klimaatnota 2025: kansen én zorgen voor de digitale sector 

Vorige week is het nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd. Met meer aandacht dan voorheen voor digitalisering, maar we zijn er nog niet. We geven een volledige beschouwing van de inhoud op de voor ons belangrijke thema's:
Politiek & wetgeving

NLdigital trots op regierol Allemaal Digitaal bij herinzet afgeschreven apparaten Rijksoverheid

Digitale inclusie krijgt concrete impuls dankzij duurzame samenwerking tussen overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven NLdigital feliciteert stichting Allemaal Digitaal met...
Digitaal meedoen

NLdigital overhandigt visie Digitale Overheid aan staatssecretaris Szabó

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Samenwerken met de overheid

NLdigital pleit voor opname digitale devices in Wet Gratis Schoolboeken

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Digitaal meedoen

NLdigital vreest lappendeken aan cyberbeveiligingseisen in Nederlandse implementatie NIS2 

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Cybersecurity