Platformcollectief

Het Platformcollectief is een samenwerkingsverband van in Nederland gevestigde platformbedrijven, op initiatief van NLdigital. Het Platformcollectief wil meer helderheid bieden over hoe platforms werken en wat hun rol is in de Nederlandse economie.

Het collectief heeft een gezamenlijk onderzoek geïnitieerd naar de impact van platforms op de Nederlandse economie, uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek. Dit onderzoek is begin 2020 overhandigd aan staatssecretaris Keijzer (EZK).

Het collectief gaat graag het gesprek aan met beleidsmakers, belanghebbenden en het algemeen publiek over de rol van platforms binnen de maatschappij. Daarnaast bespreken we specifieke thema’s, waaronder de toekomst van werk en het gebruik van algoritmes en AI. Vertegenwoordig je een in Nederland gevestigd platform, dan kun je deelnemen aan dit netwerk.

Platformcollectief

Deelnemende bedrijven

Publicaties

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Casper Copper of Joost Vente, public policy managers van NLdigital en verantwoordelijk voor het Platformcollectief.

Dit ledennetwerk is alleen voor leden

Ben je nog geen lid van NLdigital maar ben je wel geïnteresseerd in meer informatie over het lidmaatschap? Lees hier meer over ons lidmaatschap.


Deel via:

Misschien ook interessant

Commissie Cybersecurity

De commissie Cybersecurity houdt zich bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecuritywetgeving.
Commissie
26

Werkgroep Edtech

Werkgroep Edtech is een ledennetwerk waarin leden met elkaar bouwen aan het onderwijs en de arbeidsmarkt van de toekomst. De...
Commissie
21

Stuurgroep Telecom

De stuurgroep Telecom is een netwerk voor landelijk opererende telecomoperators en vendoren en richt zich op de relevante ontwikkelingen rondom...
Commissie
12