HR Vraagstuk: Wat zijn de gevolgen van Brexit voor mijn Britse medewerkers?

Brexit komt eraan. Er is nog altijd veel onduidelijk, maar de uittreding van Groot Brittanië uit de EU komt steeds dichterbij. Komt er een harde Brexit of een zachte Brexit? Bij de HR Helpdesk van Nederland ICT krijgen we regelmatig vragen over Brexit en de gevolgen hiervan voor ondernemers.

Bijvoorbeeld: Welke voorbereidingen moet je treffen als je Britse medewerkers in dienst hebt? Brexit specialist Alex de Joode van Nederland ICT geeft antwoord op de vraag in deze video.

HR Helpdesk

Bij de HR Helpdesk van Nederland ICT krijgen we regelmatig vragen rondom Brexit en andere HR-vraagstukken. Ben je lid van Nederland ICT en heb je een HR-vraagstuk? Als lid is de eerstelijns HR-dienstverlening kosteloos. Het merendeel van de HR-vraagstukken die bij ons binnenkomt, kan eenvoudig afgehandeld worden via de eerste lijn. Als er verdieping nodig is middels een advocaat, dan wordt in overleg met het lid een tarief afgesproken. Dat doen we in samenwerking met onze partner AWVN. Wil je meer weten over onze HR-dienstverlening voor werkgevers of heb je een HR-vraagstuk dat je aan ons wilt voorleggen? Stuur dan een e-mail of bel 0348 – 49 38 45.


Deel via:

Het laatste nieuws

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Brancherapportage ArboNed: verzuimcijfers digitale sector

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Werkgeverschap

Data Pro Code: eenjarig jubileum toezichthouder SCOPE Europe

Het is een jaar geleden dat SCOPE Europe de accreditatie ontving van de Autoriteit Persoonsgegevens voor hun cruciale rol als toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code.
Avg & privacy