Betrek platforms en platformwerkers in discussie over zelfstandigen

Platforms hebben een belangrijke rol in de maatschappij. Er zijn inmiddels bijna 100.000 platformwerkers die hier hun diensten aanbieden en werk vinden. De rol van platforms binnen de maatschappij wordt hiermee steeds belangrijker. Op initiatief van NLdigital heeft een aantal platforms zich twee jaar terug verenigd in een Platformcollectief, juist om gesprekspartner te zijn in dit soort discussies.  

Helaas is deze noodzakelijke stap overgeslagen bij de ontwikkeling van de aanbevelingen in het ontwerpadvies sociaal-economisch beleid 2021-2025 dat vandaag is gepresenteerd. Hierdoor wordt er opnieuw voor platformwerkers en platforms gedacht en geschreven, zonder dat er met hen is gesproken. Het Platformcollectief roept de onderhandelaars van politieke partijen en de informateur op om bij verdere uitwerking van deze aanbevelingen onze uitgestoken hand aan te nemen, en met ons te werken aan oplossingen. Alleen op die manier kan deze groep zelfstandigen recht gedaan worden en krijgen platforms de mogelijkheid hen de bescherming te bieden waar behoefte aan is, zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit die platformwerkers zo belangrijk vinden.

Over het collectief

Het Platformcollectief is een samenwerkingsverband van in Nederland gevestigde platformbedrijven, op initiatief van NLdigital. Het Platformcollectief wil meer helderheid bieden over hoe platforms werken en wat hun rol is in de Nederlandse economie. Kijk voor meer informatie op de pagina van het Platformcollectief.


Deel via:

Het laatste nieuws

Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Opleiding & arbeidsmarkt

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt