Nieuws

Filters

Sla filters over

Zoeken

Type

Thema's

Filters:

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving

Nieuwe EU AI Act gaat AI in de Europese Unie reguleren

De Europese Unie heeft op 9 december een akkoord bereikt over de nieuwe AI-wet (AI Act). Wereldwijd de eerste echte wetgeving ter regulering van kunstmatige intelligentie (AI).
Politiek & wetgeving

NLdigital vraagt aandacht voor werkbare toepassing AI Act

NLdigital heeft zich aangesloten bij een oproep vanuit Digital Europe om te komen tot een werkbare toepassing van de AI Act. Deze nieuwe EU AI-wet moet de ontwikkeling van AI in goede banen leiden, maar dreigt nu door te schieten en innovatie in de Europese Unie af te remmen.
Politiek & wetgeving

Verkiezingsdebat: Nederland kiest: De toekomst is digitaal

Gisteren vond het eerste Nationale Debat over Digitalisering plaats bij Nieuwspoort. Verschillende (aspirant) Kamerleden gingen onder leiding van oud-Kamerlid Kees Verhoeven met elkaar in gesprek over het belang van digitalisering en de standpunten van de verschillende partijen.
Politiek & wetgeving

Nieuwkomers BBB en Volt hebben sterkste programma op gebied van digitalisering

NLdigital heeft afgelopen weken de verkiezingsprogramma’s van 11 politieke partijen geanalyseerd en langs de meetlat van haar eigen verkiezingsmanifest gelegd. Na beoordeling van alle programma’s werden die van nieuwkomers BBB en Volt als beste beoordeeld op het gebied van digitalisering.
Politiek & wetgeving

Overheid lanceert NIS2-tool: ga je eronder vallen?

Gebruik de tool om nu vast te stellen of jij of je klanten onder de NIS2 gaan vallen.
Avg & privacy

Miljoenennota 2023: beleidsarm, aanpak ICT-arbeidsmarkt schiet tekort

Gisteren werd de troonrede uitgesproken en de miljoenennota gepresenteerd. Dit jaar weinig nieuwe aankondigen vanwege de demissionaire status van het Kabinet. We hebben de meest opvallende zaken op een rij gezet.
Cybersecurity

Meer weten van NLdigital?

NLdigital is een collectief van ruim 600 bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken.