Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the
translation.
9 lidbedrijven delen digitale kennis met topambtenaren
Op 29 augustus organiseerden NLdigital en de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) een kick off rond het thema kennisuitwisseling. De kick off komt voort uit het doel van NLdigital om meer kennis te delen met de overheid over digitalisering.
Manifest Digitale Overheid
In september 2021 lanceerde NLdigital het Manifest Digitale Overheid. Eén van de speerpunten daarin is meer kennisuitwisseling met de overheid. Samen met RADIO gaat NLdigital samenwerken om via verschillende methoden de kennis en ervaring uit de markt te delen met topambtenaren. Daarbij denken we aan een rol voor leveranciers binnen een inhoudelijke Klankbordgroep, 1-op-1-coaching van topambtenaren, werkbezoeken aan leveranciers, experts voor inhoudelijke sessies en I-stages en -uitwisselingen.
Ook meedoen?
Al 9 lidbedrijven hebben gehoor gegeven aan de oproep om hun kennis te delen. Bij de kick off op 29 augustus gaven IBM, Google, Capgemini, Salesforce, CGI, Equinix, Ordina, Microsoft en KPN presentaties voor een zaal met 120 ambtenaren over verschillende technologieën. Wil jij als lid van NLdigital ook deelnemen aan dit programma? Neem dan contact op met onze collega Dirk van Roode.
De Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de Europese NIS2-richtlijn, is ingediend bij de Tweede Kamer. Door de val van het kabinet en het zomerreces is de oorspronkelijke planning voor inwerkingtreding in 2025 onhaalbaar geworden. De wet kan mogelijk pas in de eerste helft van 2026 in werking treden, afhankelijk van politieke ontwikkelingen en de behandeling in het parlement.
De val van kabinet-Schoof en het vertrek van de PVV-bewindspersonen zorgen voor grote onzekerheid over het digitaliseringsbeleid. Voor NLdigital en haar leden staan belangrijke dossiers op het spel, zoals de Nederlandse Digitaliseringsstrategie, AI in de zorg, het Ondernemerspact en de implementatie van NIS2. De samenwerking met ministeries komt onder druk te staan, en het is onduidelijk welke trajecten kunnen doorgaan. NLdigital roept de politiek op om koers te houden en digitalisering niet stil te laten vallen in deze demissionaire fase. Leden worden via de website en netwerken op de hoogte gehouden.
Phaedra Kortekaas, Managing Director bij SAS en bestuurslid van NLdigital, zet zich in voor een mensgerichte en toekomstbestendige digitalisering van de overheid. Ze benadrukt het belang van data, AI en publiek-private samenwerking om maatschappelijke opgaven aan te pakken. Voor SAS is het lidmaatschap van NLdigital waardevol vanwege kennisdeling, beleidsbeïnvloeding en toegang tot een sterk netwerk binnen de digitale sector.
DDoS-aanvallen, phishing-pogingen gericht op IT-beheerders en op openbaar vervoer apps. Het zijn de zaken die je normaal ook ziet, maar tijdens de NAVO-top alles tegelijk en in hogere volumes.
Vorige week is het nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd. Met meer aandacht dan voorheen voor digitalisering, maar we zijn er nog niet. We geven een volledige beschouwing van de inhoud op de voor ons belangrijke thema's: