2 februari 2021

Data Pro wint Nederlandse Privacy Award!

AVG

Afgelopen donderdag hebben we met Data Pro een Nederlandse Privacy Award gewonnen in de categorie bedrijfsoplossingen. De prijzen werden uitgereikt op de Nationale Privacy Conferentie.

Data Pro is onze Avg-gedragscode voor verwerkers van persoonsgegevens, met bijbehorende certificering. In 2018 lanceerden we de code als concrete invulling van de Avg. In 2020 werd de code formeel goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens. We zijn natuurlijk super trots op deze erkenning! De award bevestigt dat Data Pro door experts wordt gezien als innovatief en waardevol keurmerk voor verwerkers van persoonsgegevens.

Vernieuwend en toepasbaar

De Nederlandse Privacy Awards belonen organisaties die privacy zien als een kans om zich positief te onderscheiden en die privacyvriendelijk ondernemen. De awards worden jaarlijks uitgereikt door Privacy First en ECP. De jury noemt Data Pro in haar rapport “organisatorisch vernieuwend en praktisch toepasbaar”. Het complete juryrapport kun je hier vinden.

We zien Data Pro als een gezamenlijk initiatief: zonder de inbreng van onze leden, onze auditor en andere betrokken experts hadden we deze award niet kunnen winnen. Dus we maken graag van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die de afgelopen drie jaar heeft bijgedragen aan het succes van Data Pro!

We zijn natuurlijk nog lang niet klaar. De komende tijd blijven we de Data Pro Code, de certificering en aanverwante diensten en producten verder doorontwikkelen. Heb jij ideeën over hoe we Data Pro kunnen verbeteren? Laat het ons weten via communicatie@nldigital.nl.

Is jouw bedrijf ook Data Pro?

Met het Data Pro Certificate laat je je klanten zien dat persoonsgegevens bij jou in goede handen zijn. Meer weten? Het gratis Data Pro oriëntatiepakket is een goed startpunt.

Meer informatie