14 maart 2023

DATA PRO: AP keurt SCOPE Europe goed als toezichthouder

PRIVACY, REGELGEVING

In 2017 heeft NLdigital samen met haar leden de Data Pro Code ontwikkeld: een concrete invulling van de eisen van de Avg. Deze gedragscode is in 2020 goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), met als opschortende voorwaarde dat we een geaccrediteerd, onafhankelijk, toezichthoudend orgaan hebben. Onlangs liet de AP ons weten dat ze akkoord is met SCOPE Europe als toezichthouder voor de Data Pro gedragscode. De Data Pro Code is daarmee de eerste volledig goedgekeurde Avg-gedragscode in Nederland en de vijfde in Europa.

“We zijn heel blij met deze volgende stap voor onze Data Pro-gedragscode,” zegt Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital. “Als vertegenwoordiger van de branche voelen we een verantwoordelijkheid om bedrijven te helpen om aan de Avg te voldoen. We geloven bovendien dat een gedragscode een goede manier is om transparantie en vertrouwen in de markt te stimuleren.”

Gabriela Mercuri, Managing Director van SCOPE Europe: “Deze tweede accreditatie als toezichthouder is een grote mijlpaal voor SCOPE Europe. De Data Pro Code is opnieuw een belangrijk initiatief dat laat zien dat de digitale sector zich committeert aan hoge standaarden voor dataprotectie. We zijn heel trots dat we in deze context kunnen bijdragen aan het cruciale streven om de privacy van Europese burgers te beschermen.”

Wil je meer weten over SCOPE Europe? Kijk dan op scope-europe.eu.

Wil je je met jouw bedrijf aansluiten bij de Data Pro Code? Neem dan contact met ons op.

De Data Pro Code is opgenomen in het overzicht van Europese Avg-gedragscodes van de European Data Protection Board.