Modelovereenkomst ICT-professionals

Wanneer je werkt met zzp’ers is het belangrijk om aan te tonen dat er geen sprake is van een arbeidsrelatie. Anders kan de Belastingdienst achteraf met een flinke naheffing komen. Je kunt daarvoor gebruik maken van onze modelovereenkomst die formeel is vastgesteld door de Belastingdienst.

Hoe zit het ook al weer?

Sinds mei 2016 geldt de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) bij de inhuur van zzp’ers. Die wet heeft ervoor gezorgd dat er voor opdrachtgevers minder zekerheid is bij de inhuur van zzp’ers over de vraag of toch sprake is van een arbeidsovereenkomst in plaats van een overeenkomst met een zzp’er. (Lees ook ons kennisartikel over het inhuren van zzp’ers en waar je op moet letten).

Om de onduidelijkheid een beetje te ondervangen, heeft de Belastingdienst een aantal modelovereenkomsten vastgesteld. Een bedrijf kan deze gebruiken om meer zekerheid te verkrijgen dat het geen arbeidsrelatie is aangegaan en dus geen belastingafdrachten hoeft te doen aan de Belastingdienst voor de zzp’er.

NLdigital heeft een modelovereenkomst voor ICT-professionals laten goedkeuren door de Belastingdienst. Deze kun je dus gebruiken als je een zzp’er inhuurt.

Let op: als jij een zzp’er weer doorverhuurt aan een klant, dan is onze modelovereenkomst niet geschikt en moet je een andere modelovereenkomst gebruiken, bijvoorbeeld die van de Bovib, NBBU of ABU.

Download

NLdigital-Modelovereenkomst-ICT-professionalsDownloaden
Toelichting_NLdigital-Modelovereenkomst_ICT-professionalsDownloaden

Deel via:

Gerelateerde artikelen

Mediation als oplossing bij een IT-conflict

Wat als het mis gaat in de samenwerking met de klant? IT-projecten kunnen onder druk staan ​​of zelfs ontsporen door…
Contracten & voorwaarden

Tips van de jurist bij een conflict met de klant

Wat kun jij als IT-ondernemer zonder jurist in dienst leren van de juridische experts? Advocaten Huub de Jong en Esmée…
Contracten & voorwaarden

Gratis diensten aanbieden: 4 tips

Waar moet je op letten als je gratis diensten wilt aanbieden? Of als je korting wilt geven? Onze juristen geven…
Contracten & voorwaarden