Tweede editie werkgroep Diversiteit & Inclusie van start

Begin april is de tweede editie van de Werkgroep Diversiteit en Inclusie van start gegaan. Dit is een initiatief van de Taskforce D&I van NLdigital. Inzet van deze werkgroep: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, dus wil je als organisatie actief aan de slag met het bevorderen van diversiteit en inclusie? Meld je dan nog snel aan. 

Waarom meedoen

Het aandeel vrouwen in de Nederlandse ICT-sector is te laag (slechts 21 procent). Dit kan en moet beter! De Werkgroep D&I 2023 gaat in de komende acht bijeenkomsten kennis, ervaring, praktische vaardigheden en toegang tot een netwerk van ervaringsdeskundigen en experts delen. Naast gender verdiepen we ons ook in onder andere culturele diversiteit, leeftijd en inclusie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een bedrijf heeft naast principiële redenen als gelijke kansen en minder discriminatie ook baat bij gelijke kansen. Verschillende studies tonen aan dat diversiteit en inclusie leidt tot meer innovatie en betere producten en diensten.

Deelnemende bedrijven

Wil jij het voorbeeld volgen van Atos, Lepaya, Infotopics, KPN en Kyndryl? Meld je dan snel aan. Dit kan nog tot 1 mei, zodat je gelijk kunt aanschuiven bij de volgende werkgroep bijeenkomst. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Taskforce Diversiteit & Inclusie:


Deel via:

Het laatste nieuws

Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Opleiding & arbeidsmarkt

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt