Overheid lanceert NIS2-tool: ga je eronder vallen?

Terwijl we nog wachten op de Nederlandse uitwerking van de NIS2 kan je nu al wel vaststellen of je onder deze wetgeving gaat vallen. Vandaag heeft de overheid hiervoor de NIS2 Zelfevaluatietool gelanceerd. Deze is door de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) ontwikkeld in samenwerking met de ministeries die nog druk zijn met de uitwerking van de wet. Door het invullen van deze tool kan je vaststellen of jouw organisatie onder de NIS2-richtlijn valt. Ook wordt duidelijk of de organisatie volgens de NIS2-richtlijn wordt gezien als ‘essentieel’ of ‘belangrijk’.

Uitleg van de NIS2 voor de digitale sector kan je vinden in ons kennisbankartikel: De NIS2 komt eraan: wat betekent dit voor jouw bedrijf? Wij adviseren om deze tool voor je eigen bedrijf uit te voeren zodat je weet of je direct door deze wet geraakt gaat worden. Daarnaast kan je ook indirect door deze wet geraakt worden als je klant eronder valt. Ga daarom ook met je klanten het gesprek aan om te achterhalen of zij eronder vallen en wijs hen op het bestaan van deze tool. Meer uitleg hierover in het kennisbankartikel.

Heb je ervaringen met deze tool en wil je er feedback op geven van uit de sector? Of heb je andere vragen over de implementatie van deze wet? Neem dan contact op met Jelmer Schreuder.


Deel via:

Jelmer Schreuder

Public policy manager
Neem contact op met
Jelmer Schreuder

Het laatste nieuws

Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Avg & privacy

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Avg & privacy

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Avg & privacy

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Avg & privacy

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Avg & privacy