Overheid lanceert NIS2-tool: ga je eronder vallen?

Terwijl we nog wachten op de Nederlandse uitwerking van de NIS2 kan je nu al wel vaststellen of je onder deze wetgeving gaat vallen. Vandaag heeft de overheid hiervoor de NIS2 Zelfevaluatietool gelanceerd. Deze is door de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) ontwikkeld in samenwerking met de ministeries die nog druk zijn met de uitwerking van de wet. Door het invullen van deze tool kan je vaststellen of jouw organisatie onder de NIS2-richtlijn valt. Ook wordt duidelijk of de organisatie volgens de NIS2-richtlijn wordt gezien als ‘essentieel’ of ‘belangrijk’.

Uitleg van de NIS2 voor de digitale sector kan je vinden in ons kennisbankartikel: De NIS2 komt eraan: wat betekent dit voor jouw bedrijf? Wij adviseren om deze tool voor je eigen bedrijf uit te voeren zodat je weet of je direct door deze wet geraakt gaat worden. Daarnaast kan je ook indirect door deze wet geraakt worden als je klant eronder valt. Ga daarom ook met je klanten het gesprek aan om te achterhalen of zij eronder vallen en wijs hen op het bestaan van deze tool. Meer uitleg hierover in het kennisbankartikel.

Heb je ervaringen met deze tool en wil je er feedback op geven van uit de sector? Of heb je andere vragen over de implementatie van deze wet? Neem dan contact op met Jelmer Schreuder.


Deel via:

Jelmer Schreuder

Public policy manager
Neem contact op met
Jelmer Schreuder

Het laatste nieuws

Handige ‘wie doet wat’ kabinet-Schoof

Met de komst van het nieuwe kabinet-Schoof hebben we een uitgebreid overzicht samengesteld van alle bewindspersonen die van invloed zijn op de digitale sector. Dit overzicht omvat zowel staatssecretarissen als ministers, en is bedoeld als een gids om u te helpen navigeren door het landschap van digitale beleidsvorming en regelgeving.
Avg & privacy

Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken.
Avg & privacy

NLdigital reageert op Nederlandse NIS2-implementatiewet

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Avg & privacy

Gezamenlijk persbericht: Omgevingsdiensten en datacenters tekenen gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers

Het energiegebruik van servers in datacenters gaat omlaag. Op 27 juni, tijdens Nationale Energiedag, tekenen vertegenwoordigers uit de datacenterbranche voor...
Avg & privacy

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Avg & privacy