Onderwijsproject Digitale Technologieën genomineerd voor Computable award

NLdigital heeft de afgelopen jaren samen met o.a. Platform Talent voor Technologie bijgedragen aan de ontwikkeling van onderwijsmodules voor de bovenbouw van havo en vwo. We wilden niet wachten tot de invoering van digitale geletterdheid. Het onderwijsproject Digitale Technologieën is nu genomineerd voor de Computable Award. Stem je mee?

Onderwijsmodules

Begin dit jaar is het resultaat opgeleverd waar de eerste leerlingen mee aan de slag zijn. Deze modules zijn nu beschikbaar voor 40% van middelbare scholen die het keuzevak NLT (Natuur, Leven en Technologie) al aanbieden.

Nominatie

De nominatie voor de Computable Award is een fantastische erkenning voor het werk van de vakdocenten en bijdragen vanuit de praktijk van het bedrijfsleven. Maar het is ook een kans om de waarde van dit vak te promoten en meer middelbare scholen aan te moedigen deze lesstof aan te gaan bieden. Daarom roepen we jullie allemaal op om te stemmen voor de NLT Leerlijn Digitale Technologieën!

Stemmen doe je zo

Stem je ook voor de NLT Leerlijn Digitale Technologieën? Ga daarvoor naar de website van Computable. Als je je gegevens invult krijg je een unieke stemlink toegestuurd per mail. Je kunt daarna in meerdere categorieën je stem uitbrengen, maar dat hoeft niet! De belangrijkste en tevens eerste categorie is “Onderwijsproject” waar je ons project Digitale Technologie binnen keuzevak NLT kan vinden. Stemmen kan nog tot 5 oktober 2023.


Deel via:

Het laatste nieuws

Nieuwe Ethische Code AI gelanceerd: ‘Meer dan alleen principes’

In een tijd waarin AI de potentie heeft om maatschappelijke en economische vraagstukken op te lossen, is het van essentieel belang dat deze innovaties verantwoord plaatsvinden. De Ethische Code AI helpt hierbij.
Avg & privacy

Bijna 10.000 nieuwe ICT-talenten opgeleid via CA-ICT

Via opleidingsfonds CA-ICT steunen en organiseren wij projecten voor om- en bijscholing voor de ICT-sector. Er zijn mooie resultaten behaald met scholingsprojecten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Het belang van innovatief aanbesteden: een stap naar een succesvolle digitale overheid

Op 28 maart organiseerde NLdigital in samenwerking met Digicampus een bijeenkomst die de urgentie en impact van innovatief aanbesteden benadrukte.
Samenwerken met de overheid

Rapport: ICT Markttoets Content Services Platform voor BZK

Eind februari organiseerde NLdigital een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). Dit in opdracht van het ministerie van BZK voor het programma Beter Samen Werken. Het rapport is vanaf nu beschikbaar.
Samenwerken met de overheid

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving