NLdigital lanceert een Meldpunt GIBIT

Veel bedrijven die zaken doen met gemeenten krijgen te maken met de juridische inkoopvoorwaarden van gemeenten: de GIBIT. Voor sommige leveranciers is dit een pijnpunt, omdat de voorwaarden vanuit hun perspectief niet altijd gunstig zijn of werkbaar. In de praktijk blijkt dat gemeenten de inkoopvoorwaarden nog niet altijd goed toepassen. Daarom lanceert NLdigital een meldpunt.

Hoe werkt het?

Leveranciers kunnen een melding doen bij het ‘Meldpunt GIBIT’ als zij vinden dat een gemeente de GIBIT-voorwaarden niet goed toepast. Het doel van dit meldpunt is een beeld krijgen van hoe goed of slecht gemeenten de GIBIT in de praktijk toepassen. Met deze informatie kan NLdigital samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan de slag en zorgen voor verbetering. Let op: het meldpunt is dus niet bedoeld om problemen met individuele aanbestedingen op te lossen.

Wil jij een melding doen bij het Meldpunt GIBIT?

Vul dan onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:


Deel via:

Het laatste nieuws

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Brancherapportage ArboNed: verzuimcijfers digitale sector

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Werkgeverschap

Data Pro Code: eenjarig jubileum toezichthouder SCOPE Europe

Het is een jaar geleden dat SCOPE Europe de accreditatie ontving van de Autoriteit Persoonsgegevens voor hun cruciale rol als toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code.
Avg & privacy

Nieuwe Ethische Code AI gelanceerd: ‘Meer dan alleen principes’

In een tijd waarin AI de potentie heeft om maatschappelijke en economische vraagstukken op te lossen, is het van essentieel belang dat deze innovaties verantwoord plaatsvinden. De Ethische Code AI helpt hierbij.
Avg & privacy