Nederland ICT Voorwaarden krijgen update

Al tientallen jaren maken duizenden leveranciers in de digitale sector gebruik van onze algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn dan ook, onder verschillende namen, dé betrouwbare en kwalitatieve standaard in de markt. Dit jaar geven onze juristen de algemene voorwaarden weer een periodieke update. Zij nodigen je uit om met suggesties te komen.

Als ICT-leverancier is het belangrijk om goede afspraken te maken met jouw opdrachtgevers. Om te voorkomen dat bedrijven daarbij telkens opnieuw het wiel moeten uitvinden, biedt Nederland ICT algemene voorwaarden aan: een verzameling aan spelregels die helpt met het verdelen van verantwoordelijkheden en risico’s. In juni 2014 werd de nieuwste versie van deze voorwaarden gepubliceerd – de Nederland ICT voorwaarden – en in 2019 wordt gewerkt aan een update.

Meedenken over nieuwe Algemene voorwaarden

Tijdens de periodieke update beoordelen onze juristen de huidige inhoud in het licht van nieuwe wet- en regelgeving. Ook bekijken zij of er nieuwe trends zijn in de digitale sector die invloed hebben op producten en diensten in onze achterban, en daarom extra meegenomen kunnen worden. Daarnaast wordt de naamsverandering – Nederland ICT wordt per 1 oktober 2019 NLdigital – meegenomen in de benaming van de nieuwe Algemene voorwaarden. Heb jij als leverancier input voor de trends in de digitale sector? Of heb je het afgelopen jaar gemerkt dat je bepaalde risico’s en verantwoordelijkheden nog apart vastlegt met je klanten? Onze juristen horen graag van je. Stuur een mail naar onze Helpdesk juridisch, zodat zij contact met je kunnen opnemen.

Huidige voorwaarden blijven uitstekend bruikbaar

Algemene voorwaarden hebben per definitie een generiek karakter: ze zijn bedoeld om in meerdere overeenkomsten opgenomen te worden. Ze vormen de basis die je gedekt wilt hebben, de terugkerende juridische zaken die je wilt regelen zoals jij dat wilt. De Nederland ICT Voorwaarden zijn zo populair omdat ze tot wel 80% van de juridische zaken afdekken die opdrachtgever en leverancier met elkaar moeten regelen. Daarom blijven de voorwaarden zoals in 2014 gepubliceerd uitstekend bruikbaar voor dit doel. Mocht je een voorwaarde extra willen beschrijven, dan kan dat immers prima in de overeenkomst of contract waarin de kern van de prestatie wordt beschreven, inclusief de aanvullende voorwaarden die specifiek voor jouw bedrijf gelden. Wil je weten of de Nederland ICT Voorwaarden voldoende van toepassing zijn op jouw bedrijf of diensten? Dan is ons advies om te kijken naar de inhoud van de voorwaarden. De publicatiedatum is minder relevant, hoewel een aantal aanbieders dat wel gebruikt als verkoopargument. Mocht je vragen hebben over onze voorwaarden uit 2014 neem dan contact op met onze juristen.

Privacyregels in aanvullende Standaard verwerkersovereenkomst

Met ingang van 25 mei 2018 dien je als ICT-leverancier naast een verwijzing naar de voorwaarden óók schriftelijke afspraken te maken met je klanten over de verwerking van persoonsgegevens. Die afspraken kunnen worden vastgelegd in een verwerkersovereenkomst. Wij hebben een Standaard verwerkersovereenkomst ontwikkeld die je kunt gebruiken. De verwerkersovereenkomst kan, net als de algemene voorwaarden, als extra bijlage worden toegevoegd aan je contract. Veel bedrijven maken inmiddels gebruik van de combinatie van onze Algemene voorwaarden en Standaard verwerkersovereenkomst.

Gratis voor leden van Nederland ICT

Is jouw organisatie lid van NLdigital? dan kun je onze Algemene voorwaarden en de Standaard verwerkersovereenkomst samen met diverse andere praktische documenten gratis downloaden via onze website door in te loggen. Ben je nog geen lid van NLdigital? Klik dan hier om onze Algemene voorwaarden en de Standaard verwerkersovereenkomst aan te schaffen.


Deel via:

Het laatste nieuws

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Brancherapportage ArboNed: verzuimcijfers digitale sector

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Werkgeverschap

Data Pro Code: eenjarig jubileum toezichthouder SCOPE Europe

Het is een jaar geleden dat SCOPE Europe de accreditatie ontving van de Autoriteit Persoonsgegevens voor hun cruciale rol als toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code.
Avg & privacy

Nieuwe Ethische Code AI gelanceerd: ‘Meer dan alleen principes’

In een tijd waarin AI de potentie heeft om maatschappelijke en economische vraagstukken op te lossen, is het van essentieel belang dat deze innovaties verantwoord plaatsvinden. De Ethische Code AI helpt hierbij.
Avg & privacy