Lotte de Bruijn en LEAP genomineerd voor Computable Awards

Het is vanaf vandaag mogelijk om te stemmen op de Computable Awards 2020. Lotte de Bruijn, directeur NLdigital, is genomineerd in de categorie CxO digitaal, omdat zij zich inzet voor ee hogere instroom aan vrouwen in de digitale sector. LEAP, een coalitie waar NLdigital mede-initiatiefnemer van is, is genomineerd in de categorie Duurzaamheid en MVO, vanwege de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven om tot een duurzame digitale economie te komen. De winnaars worden bekendgemaakt op 24 november 2020.

Nominatie in categorie CxO digitaal

Lotte de Bruijn is een van de tien genomineerden in de categorie CxO digitaal. De inzendingen zijn beoordeeld op de verandering die deze directeur teweeg heeft gebracht en het effect van de verandering op klanten, de business en/of positie in de markt. Lotte de Bruijn is genomineerd, omdat zij zich hard maakt voor de invoering van een vrouwenquotum in de Nederlandse ict. Op dit moment bestaat de markt voor 17 procent uit vrouwen en dat is beduidend lager dan in andere sectoren. Dat moet volgens haar anders, en daarom werkt NLdigital toe naar een hogere instroom van vrouwen in de digitale sector. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Lotte de Bruijn te nomineren in de categorie CxO.

Nominatie in de categorie Duurzaamheid & MVO

In de categorie ‘Duurzaamheid en MVO‘ is het project LEAP genomineerd voor de Computable Awards 2020. LEAP is een coalitie van bedrijven uit de Amsterdamse datacenterketen, waarvan NLdigital een mede-initiatiefnemer is. De coalitie gaat samen met overheden aan de slag in het datacenterenergiebesparingsinitiatief ‘LEAP’, wat staat voor het Lower Energy Acceleration Program. Verwachting is dat het energieverbruik in datacenters hiermee tot 40 procent kan worden teruggebracht in de komende drie jaar. Met het initiatief trekken overheid, bedrijven en kennisinstellingen samen op om in een hoger tempo een duurzame digitale economie te realiseren.


Deel via:

Het laatste nieuws

Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Opleiding & arbeidsmarkt

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt