In gesprek met young professional Leonardo Wilbrink van Microsoft

NextGen, het jongerennetwerk van NLdigital, zet zich in om de digitale sector positief op de kaart te zetten en jong talent een podium te bieden om zich te kunnen profileren. Maar wie zijn nu die young professionals die werken bij onze lidbedrijven? In een serie van interviews geven we je een kijkje in wie ze zijn en wat ze doen. Deze keer gingen we in gesprek met Leonardo Wilbrink, Client Technology Lead bij Microsoft.

Even voorstellen

Mijn naam is Leonardo Wilbrink. Ik woon mijn leven lang in Heemskerk en sinds kort samen met mijn vriendin. Ik houd van verschillende sporten; lange tijd gejudood en gevoetbald. Momenteel doe ik aan cross-fit, kickboksen en fitness. In de zomer ben ik vaak op het strand te vinden met vrienden en daarnaast houd ik ook van reizen. Ik heb in totaal een jaar in Brazilië gezeten, verdeeld over lange vakantie naar mijn Braziliaanse kant van de familie.

Voor welk bedrijf werk je?

Ik werk sinds februari 2020 bij Microsoft. Hier ben ik begonnen als scriptie-intern en daarna doorgegroeid naar het Aspire programma. Binnen dit programma bekleed je een rol waarbij je continue wordt uitgedaagd. Het is hard werken, maar je krijgt een goed beeld bij de ambities die Microsoft als organisatie nastreeft. De missie van Microsoft is: Empower every person and organization on the planet to achieve more. Mensen en organisatie in staat stellen, zodat zij meer uit zichzelf/organisatie kunnen halen. Ik vind het erg mooi om te zien dat elke ‘Microsoftie’ deze missie omarmt en probeert uit te dragen.

Wat is jouw functie?

Ik ben Client Technology Lead voor de Professional Services industrie (lees Staffing, Facilities & Legal). Als Client Technology Lead ben ik verantwoordelijk voor de technische zijde van mijn cliënten. Ik vorm samen met de Client Executive de kern van het account team. Samen met C-level, IT & de business maken wij gezamenlijke roadmaps, waarbij op strategisch, tactisch en operationeel vlak plannen worden gemaakt om de doelstellingen van de cliënten te behalen. Het is een erg afwisselende rol, waarbij teamwork, communicatie en tech-leadership van groot belang is. Los van alledaagse werkzaamheden ben je binnen Microsoft vrij om eigen projecten te starten en/of deel te nemen. Eén van de leukste projecten waar mijn Client Executive (Rinse Tulp) en ik onderdeel van waren is Project Power Platform. Een werk- en leer programma voor studenten, waarbij zij worden opgeleid in de opkomende low-code technologie. De studenten komen na het programma ook uit bij onze cliënten, partners en Microsoft. Hier halen wij buiten onze rollen ook extra energie vandaan!

Hoe ben je in de Tech-branche begonnen?

Na de middelbare school (mavo) begon ik een opleiding van Defensie waarbij ze je klaarstomen voor een carrière bij Defensie. Na anderhalf jaar werd ik benaderd door mijn Majoor met de boodschap dat een rol als officier wellicht interessant zou zijn (was vrij jong in die tijd). Ik ging terug naar de schoolbanken om te gaan voor een Bachelor degree (dit is een vereiste om officier te worden). Maar na de MBO-4 opleiding International Business wilde ik meer de technische kant op. Dus begon ik met de studie Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Tijdens deze studie kwam ik al snel in contact met systemen, verschillende soorten software en uiteindelijk ook bij de minor Data Science, waar ik leerde coderen. Mijn stage heb ik gelopen bij Ortec Finance, als Data Scientist. Ik heb daar in een jaar tijd veel ervaring opgedaan met data analyse, software development en verschillende consultancy trajecten. Zo ben ik begonnen binnen de tech-branche.

Hoe ben je met Microsoft in aanraking gekomen?

Ik had Microsoft altijd al in mijn gedachte als potentiele werkgever. Vroeger maakte ik al veel gebruik van de producten van Microsoft bij het gamen. En door mijn Data Science ervaring werd ik ook steeds bekender met de producten en diensten van Microsoft. In het laatste jaar van mijn studie was ik op zoek naar een eindstage en kwam Microsoft uiteindelijk als beste uit de bus. Ik mocht hier starten als Account Technology Strategist. Na zes maanden intern te zijn geweest binnen het Financial Services team, begon ik in september 2020 binnen mijn huidige team. Tijdens mijn stageperiode trok het contact met cliënten, de diversiteit & inclusiviteit van de organisatie en de snelheid waarmee we innovatie kunnen toepassen mij erg aan.

Wat is het hoogtepunt van je carrière so far?

Mijn begin bij Microsoft was een rollercoaster met up’s and down’s. Met name door Corona is iedereen in een gekke periode beland, waarbij er veel op de proef is gesteld. Gelukkig heb ik hier mijn weg uiteindelijk wel in kunnen vinden. Ik ben blij dat wij leuke en ambitieuze collega’s hebben, we halen het beste uit elkaar; we werken met z’n allen mee om onze cliënten in staat te stellen digitaal te transformeren. Eind juni sluiten wij ons boekjaar en dan is het tijd om (digitaal) feest te vieren. Een mooi moment voor reflectie en om alle leermomenten te bespreken. Zo kunnen we in het volgende jaar onze cliënten nog beter ondersteunen in hun succes!

Welke activiteiten worden er georganiseerd?

Gelukkig zijn we weer ‘back-to-normal’ en zijn teamuitjes, vrijmibo’s en overige activiteiten weer mogelijk. We hebben op kantoor een maandelijkse borrel en gaan met het team vaak borrelen bij The Base op Schiphol of de stad in. Ook is er een zeer actieve young professionals community binnen Microsoft. Maandelijks worden er hiervoor leuke activiteiten georganiseerd.

Welke carrièrepad wil je nog bewandelen binnen Microsoft?

Binnen de industrie die wij bedienen liggen veel kansen en uitdagingen. Ik heb mijzelf als doel gesteld om de industrie op een bepaald niveau achter te laten, voordat ik de volgende stap in mijn carrière maak. In de tussentijd wil ik meer ervaring opdoen op het gebied van technische diepgang en softskills. Ondanks dat ik de afgelopen twee jaar veel ervaring heb opgedaan, valt er altijd meer te leren. Growth Mindset is key! Mijn volgende stap zou wellicht naar een andere industrie zijn, zoals Manufacturing of meer richting het Partner Development/GPS (Global Partner Succes kant) van Microsoft. Binnen vijf jaar groei ik graag door tot manager van één van de salesteams of als manager binnen Partner Development/GPS. Eén ding is zeker: ik blijf graag bij Microsoft.

Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven?

Bij Microsoft geloven we dat onze missie alleen kan slagen als we als organisatie, team en individu een Growth Mindset hebben en dit stimuleren. We geloven in een open cultuur met eigen verantwoordelijkheden, persoonlijk leiderschap, goede samenwerking en duidelijke werkafspraken. We staan open voor elkaars ideeën, gaan uitdagingen niet uit de weg en vinden dat je je leven lang kunt leren. Nieuwsgierig en leergierig zijn, risico’s nemen en fouten durven maken. Hier is niets nieuws aan. Toch is er de laatste tijd veel aandacht voor de zogenoemde Growth Mindset, onder meer door het wetenschappelijk onderzoek van de Amerikaanse auteur Carol S. Dweck. Zij toonde aan dat een Growth Mindset sterk bijdraagt aan je persoonlijke groei en de manier waarop je uitdagingen aangaat, leert en hierin risico’s durft te nemen. Met een Growth Mindset willen we het verschil maken en onze ambities waarmaken. Er zijn drie aandachtsgebieden die ons hierbij helpen:

Wat is jouw favoriete tech-evenement?

Dat is zonder meer Microsoft Ignite. Elk jaar organiseert Microsoft in november Ignite waar alle nieuwste innovaties, producten, services en talloze andere zaken worden gepresenteerd. Het is een driedaags hybride event, waarbij een gedeelte van Microsoft, veel partners en cliënten in Las Vegas staan. Met de komst van de Metaverse zal dit in de toekomst een derde dimensie krijgen. Ik kijk hier altijd erg naar uit!

Wat is je favoriete quote?

“The greatest leader is not necessarily the one who does the greatest things. He is the one that gets the people to do the greatest things.” – Ronald Reagan


Deel via:

Het laatste nieuws

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Brancherapportage ArboNed: verzuimcijfers digitale sector

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Werkgeverschap

Data Pro Code: eenjarig jubileum toezichthouder SCOPE Europe

Het is een jaar geleden dat SCOPE Europe de accreditatie ontving van de Autoriteit Persoonsgegevens voor hun cruciale rol als toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code.
Avg & privacy