Podcast: In gesprek met Kees Verhoeven

De WGS, glinsterende databergen en wat cybersecurity en Corona met elkaar gemeen hebben

Kees Verhoeven zat 11 jaar in de Tweede Kamer. Hij won twee keer de titel ICT-politicus van het jaar. Veel mensen kennen hem als hét digitale geweten van politiek Den Haag. Alle reden dus om hem uit te nodigen bij Het ministerie van Digitale Zaken. Hoe kijkt hij naar de nieuwe lichting Kamerleden? Wat is er sinds zijn vertrek uit de Kamer veranderd? En wat zijn volgens hem dé digitale prioriteiten voor het nieuwe kabinet?

Je hoort het in de laatste podcast van seizoen 1 waarin Lotte en Robin in gesprek gaan met Kees Verhoeven.

Politiek doet te weinig met digitalisering, maar digitalisering doet wel wat met de politiek

Kees Verhoeven

Over Het ministerie van Digitale Zaken

De podcast Het ministerie van Digitale Zaken onderzoekt hoe Nederland succesvol uit de digitale transformatie komt. De kansen die digitalisering biedt maar ook de uitdagingen. Elke aflevering gaan we in gesprek met politici en personen uit het (ICT-)bedrijfsleven over onderwerpen die hem of haar bezighouden. Voor welke uitdagingen staan we? En wat verwachten we van het bedrijfsleven en de burger?


Deel via:

Het laatste nieuws

Denemarken neemt EU-voorzitterschap over en zet in op digitale weerbaarheid

NLdigital zet in dit artikel de digitale prioriteiten van het Deense voorzitterschap uiteen en deelt in een volgend artikel onze analyse. 
Politiek & wetgeving

Cyberbeveiligingswet (NIS2) naar Tweede Kamer verzonden, inwerkingtreding in 2026 

De Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de Europese NIS2-richtlijn, is ingediend bij de Tweede Kamer. Door de val van het kabinet en het zomerreces is de oorspronkelijke planning voor inwerkingtreding in 2025 onhaalbaar geworden. De wet kan mogelijk pas in de eerste helft van 2026 in werking treden, afhankelijk van politieke ontwikkelingen en de behandeling in het parlement.
Cybersecurity

Val kabinet-Schoof zorgt voor onzekerheid over digitaliserings-beleid

De val van kabinet-Schoof en het vertrek van de PVV-bewindspersonen zorgen voor grote onzekerheid over het digitaliseringsbeleid. Voor NLdigital en haar leden staan belangrijke dossiers op het spel, zoals de Nederlandse Digitaliseringsstrategie, AI in de zorg, het Ondernemerspact en de implementatie van NIS2. De samenwerking met ministeries komt onder druk te staan, en het is onduidelijk welke trajecten kunnen doorgaan. NLdigital roept de politiek op om koers te houden en digitalisering niet stil te laten vallen in deze demissionaire fase. Leden worden via de website en netwerken op de hoogte gehouden.
Politiek & wetgeving

Samen maken we digitalisering toekomstbestendig en mens-gericht

Phaedra Kortekaas, Managing Director bij SAS en bestuurslid van NLdigital, zet zich in voor een mensgerichte en toekomstbestendige digitalisering van de overheid. Ze benadrukt het belang van data, AI en publiek-private samenwerking om maatschappelijke opgaven aan te pakken. Voor SAS is het lidmaatschap van NLdigital waardevol vanwege kennisdeling, beleidsbeïnvloeding en toegang tot een sterk netwerk binnen de digitale sector.
Samenwerken met de overheid

De NAVO-top in Den Haag: Een cybersecurity uitdaging voor heel Nederland 

DDoS-aanvallen, phishing-pogingen gericht op IT-beheerders en op openbaar vervoer apps. Het zijn de zaken die je normaal ook ziet, maar tijdens de NAVO-top alles tegelijk en in hogere volumes.
Cybersecurity