Dringend advies: praat met je klanten over cybersecurity!

Onze leden hebben veel klanten die niet goed genoeg begrijpen wat aan service-afspraken nodig is voor cybersecurity. Soms hebben zij een jarenoud contract, dat niet meer van deze tijd is. We zien de dreiging toenemen, met hele grote kwetsbaarheden die snelle updates van software vereisen. Praat met je klanten en maak nieuwe afspraken over cybersecurity. Deze praatplaat is bedoeld voor je klanten, maar helpt ook jou daarbij.

Waarom een praatplaat?

In gesprek blijven met jouw klanten over digitale veiligheid is belangrijk, maar waar begin je? Minder digivaardige klanten weten niet wat er allemaal nodig én mogelijk is. Wil jij met ze praten over cybersecurity? Dan denken zij misschien: jij wilt mij zeker iets verkopen. Daarom heeft NLdigital samen met verschillende partners (zie onderaan) deze praatplaat opgesteld en getoetst in de commissie Cybersecurity. Deel de plaat met je klanten, zodat jullie samen het gesprek aangaan om te komen tot de cybersecurity-afspraken die noodzakelijk zijn.

Klik op bovenstaande afbeelding voor de volledige praatplaat. 

Onze samenwerking

De praatplaat is een initiatief van en mogelijk gemaakt door Cybersecurity Alliantie (CSA). We hebben hieraan gewerkt samen met het Digital Trust Center, Connect2Trust, Cyberveilig Nederland, VNO-NCW en ECP.


Deel via:

Het laatste nieuws

Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Opleiding & arbeidsmarkt

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt