Dringend advies: praat met je klanten over cybersecurity!

Onze leden hebben veel klanten die niet goed genoeg begrijpen wat aan service-afspraken nodig is voor cybersecurity. Soms hebben zij een jarenoud contract, dat niet meer van deze tijd is. We zien de dreiging toenemen, met hele grote kwetsbaarheden die snelle updates van software vereisen. Praat met je klanten en maak nieuwe afspraken over cybersecurity. Deze praatplaat is bedoeld voor je klanten, maar helpt ook jou daarbij.

Waarom een praatplaat?

In gesprek blijven met jouw klanten over digitale veiligheid is belangrijk, maar waar begin je? Minder digivaardige klanten weten niet wat er allemaal nodig én mogelijk is. Wil jij met ze praten over cybersecurity? Dan denken zij misschien: jij wilt mij zeker iets verkopen. Daarom heeft NLdigital samen met verschillende partners (zie onderaan) deze praatplaat opgesteld en getoetst in de commissie Cybersecurity. Deel de plaat met je klanten, zodat jullie samen het gesprek aangaan om te komen tot de cybersecurity-afspraken die noodzakelijk zijn.

Klik op bovenstaande afbeelding voor de volledige praatplaat. 

Onze samenwerking

De praatplaat is een initiatief van en mogelijk gemaakt door Cybersecurity Alliantie (CSA). We hebben hieraan gewerkt samen met het Digital Trust Center, Connect2Trust, Cyberveilig Nederland, VNO-NCW en ECP.


Deel via:

Het laatste nieuws

Handige ‘wie doet wat’ kabinet-Schoof

Met de komst van het nieuwe kabinet-Schoof hebben we een uitgebreid overzicht samengesteld van alle bewindspersonen die van invloed zijn op de digitale sector. Dit overzicht omvat zowel staatssecretarissen als ministers, en is bedoeld als een gids om u te helpen navigeren door het landschap van digitale beleidsvorming en regelgeving.
Politiek & wetgeving

Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken.
Opleiding & arbeidsmarkt

NLdigital reageert op Nederlandse NIS2-implementatiewet

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Cybersecurity

Gezamenlijk persbericht: Omgevingsdiensten en datacenters tekenen gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers

Het energiegebruik van servers in datacenters gaat omlaag. Op 27 juni, tijdens Nationale Energiedag, tekenen vertegenwoordigers uit de datacenterbranche voor...
Duurzaamheid

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity