Digitale sector ondersteunt Nederlands bedrijfsleven tijdens Coronavirus

Het aantal medewerkers dat thuis werkt is sinds de uitbraak van het Coronavirus sterk gestegen. Nu de maatregelen voor heel Nederland verder worden aangescherpt is de verwachting dat deze lijn doorzet. Bedrijven in de digitale sector doen wat zij kunnen om te zorgen dat het Nederlands bedrijfsleven kan blijven doorwerken.

Eerder deze week werd inwoners van Brabant gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Tijdens de persconferentie van 12 maart breidde premier Rutte dit verzoek uit tot de rest van Nederland. Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital: “Als digitale sector kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren in deze onzekere tijden. Uit navraag onder onze leden blijkt dat een groot deel van hen zelfs hun diensten gratis beschikbaar stelt, zodat iedereen gebruik kan maken van de technische mogelijkheden bijvoorbeeld om thuis online samen te werken of deel te nemen aan meetings en events.”

Sector volgt RIVM-adviezen

De Bruijn: “Veel van onze leden hebben inmiddels een pandemie-protocol in werking gesteld en houden de adviezen van het RIVM in de gaten. Zo worden bij diverse leden de serviceteams al afwisselend thuis en op locatie aan het werk gezet, en wordt aan medewerkers gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Juist omdat een groot deel van de Nederlandse economie meer dan ooit rust op digitale oplossingen en infrastructuur, is het van belang dat de medewerkers in onze sector aan de slag kunnen blijven.”

Capaciteit infrastructuur is geborgd

De Bruijn: “De huidige stijging van het aantal thuiswerkers zorgt natuurlijk voor een stijging van internetgebruik. Dat gebruik past binnen de capaciteit van de huidige netwerken, en is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de feestdagen. In die periodes loggen ook meer mensen dan gemiddeld vanuit huis in op een netwerk. De netwerken zijn zo gebouwd, dat ze voldoende capaciteit én reservecapaciteit hebben.”

In contact met de branchevereniging

NLdigital host regelmatig workshops en evenementen. Deze evenement worden zoveel mogelijk online gehouden of verplaatst. De adviezen van het RIVM en het kabinet zijn leidend.

 

Omdat medewerkers van het bureau vanwege de nieuwste maatregelen zelf thuiswerken, vragen wij u om bij vragen in principe contact op te nemen via info@nldigital.nl en bij uitzondering te bellen naar 0348 – 49 36 36.


Deel via:

Het laatste nieuws

Cyberbeveiligingswet (NIS2) naar Tweede Kamer verzonden, inwerkingtreding in 2026 

De Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de Europese NIS2-richtlijn, is ingediend bij de Tweede Kamer. Door de val van het kabinet en het zomerreces is de oorspronkelijke planning voor inwerkingtreding in 2025 onhaalbaar geworden. De wet kan mogelijk pas in de eerste helft van 2026 in werking treden, afhankelijk van politieke ontwikkelingen en de behandeling in het parlement.
Cybersecurity

Val kabinet-Schoof zorgt voor onzekerheid over digitaliserings-beleid

De val van kabinet-Schoof en het vertrek van de PVV-bewindspersonen zorgen voor grote onzekerheid over het digitaliseringsbeleid. Voor NLdigital en haar leden staan belangrijke dossiers op het spel, zoals de Nederlandse Digitaliseringsstrategie, AI in de zorg, het Ondernemerspact en de implementatie van NIS2. De samenwerking met ministeries komt onder druk te staan, en het is onduidelijk welke trajecten kunnen doorgaan. NLdigital roept de politiek op om koers te houden en digitalisering niet stil te laten vallen in deze demissionaire fase. Leden worden via de website en netwerken op de hoogte gehouden.
Politiek & wetgeving

Samen maken we digitalisering toekomstbestendig en mens-gericht

Phaedra Kortekaas, Managing Director bij SAS en bestuurslid van NLdigital, zet zich in voor een mensgerichte en toekomstbestendige digitalisering van de overheid. Ze benadrukt het belang van data, AI en publiek-private samenwerking om maatschappelijke opgaven aan te pakken. Voor SAS is het lidmaatschap van NLdigital waardevol vanwege kennisdeling, beleidsbeïnvloeding en toegang tot een sterk netwerk binnen de digitale sector.
Samenwerken met de overheid

De NAVO-top in Den Haag: Een cybersecurity uitdaging voor heel Nederland 

DDoS-aanvallen, phishing-pogingen gericht op IT-beheerders en op openbaar vervoer apps. Het zijn de zaken die je normaal ook ziet, maar tijdens de NAVO-top alles tegelijk en in hogere volumes.
Cybersecurity

Voorjaarsnota en Klimaatnota 2025: kansen én zorgen voor de digitale sector 

Vorige week is het nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd. Met meer aandacht dan voorheen voor digitalisering, maar we zijn er nog niet. We geven een volledige beschouwing van de inhoud op de voor ons belangrijke thema's:
Politiek & wetgeving