Data Pro: AP geeft half jaar uitstel voor goedkeuring toezichthoudend orgaan

In 2017 heeft NLdigital samen met haar leden de Data Pro Code ontwikkeld: een concrete invulling van de eisen van de Avg. Deze gedragscode is in 2020 goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), met als voorwaarde dat we uiterlijk 27 augustus 2022 een geaccrediteerd, onafhankelijk, toezichthoudend orgaan hebben. De AP heeft ons hiervoor deze week een half jaar uitstel gegeven. De nieuwe deadline is 10 maart 2023.

Beoordeling door de AP

Voor de oprichting van het toezichthoudend orgaan zijn we een samenwerking aangegaan met SCOPE Europe. SCOPE Europe is in Europa al geaccrediteerd als toezichthoudend orgaan voor onder andere de EU Cloud CoC. De AP moet onze samenwerking met SCOPE Europe nog goedkeuren. SCOPE Europe volgt momenteel de procedures om een geaccrediteerd toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code te worden. We houden je op de hoogte!

Heb je vragen?

Heb je een vraag over dit bericht? Neem dan contact op met NLdigital via info@nldigital.nl. Wil je meer weten over SCOPE Europe? Kijk dan op https://scope-europe.eu.


Deel via:

Het laatste nieuws

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Brancherapportage ArboNed: verzuimcijfers digitale sector

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Werkgeverschap

Data Pro Code: eenjarig jubileum toezichthouder SCOPE Europe

Het is een jaar geleden dat SCOPE Europe de accreditatie ontving van de Autoriteit Persoonsgegevens voor hun cruciale rol als toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code.
Avg & privacy