Challenge: help mee voedselverspilling te verminderen met digitale tools

Jaarlijks verspillen we in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton voedsel. Dat is omgerekend 150 kilo per persoon! Er valt dus nog een hoop te verbeteren aan de efficiency binnen de voedselketen. En wij, de digitale sector, hebben daarvoor de juiste tools en expertise in huis. Daarom organiseren Nederland ICT en Wageningen University & Research (WUR) in samenwerking met SamenTegenVoedselverspilling een Challenge.

We willen daarmee een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie van de overheid. Deze beleidsagenda benoemt de kansen van digitalisering voor een duurzame voedselvoorziening. Met de Challenge willen we nieuwe inzichten ophalen, nieuwe innovaties bevorderen en verschillende partijen bij elkaar brengen. Heeft jouw bedrijf een oplossing in huis die bij kan dragen aan het verminderen van voedselverspilling? Of vind je het leuk om je met jouw bedrijf op deze uitdaging te storten? Schrijf je dan in!

De Challenge in het kort

De Challenge luidt: Hoe kan op verschillende plaatsen in de groenten- en fruitketen voedselverspilling ter waarde van minimaal duizend ton worden tegengegaan, door middel van de inzet van digitale technologie.


Deel via:

Het laatste nieuws

Handige ‘wie doet wat’ kabinet-Schoof

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Politiek & wetgeving

Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken.
Opleiding & arbeidsmarkt

NLdigital reageert op Nederlandse NIS2-implementatiewet

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Cybersecurity

Gezamenlijk persbericht: Omgevingsdiensten en datacenters tekenen gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers

Het energiegebruik van servers in datacenters gaat omlaag. Op 27 juni, tijdens Nationale Energiedag, tekenen vertegenwoordigers uit de datacenterbranche voor...
Duurzaamheid

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity