Aanvragen NOW-regeling vanaf vandaag mogelijk

Het Kabinet heeft onlangs een economisch noodpakket aangekondigd om banen en inkomens te beschermen. Een van de maatregelen is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden, de NOW (tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid). Bedrijven die hiervoor in aanmerking komen kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen bij het UWV.

Informatie over noodmaatregel

Onze samenwerkingspartner AWVN heeft afgelopen donderdag een webinar georganiseerd over de NOW om werkgevers over de regeling te informeren. Omdat uit onderzoek onder onze leden blijkt dat de meerderheid van de bedrijven verwacht op termijn steun nodig te hebben van de overheid om ontslag van personeel of zelfs faillissement te voorkomen, delen we aanvullende informatie.

Stappenplan aanvraagprocedure

Wil je als werkgever een aanvraag indienen om aanspraak te maken op de noodregeling? Via dit schema leidt AWVN je in tien overzichtelijke stappen door de aanvraagprocedure heen.


Deel via:

Het laatste nieuws

Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Opleiding & arbeidsmarkt

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt