Nieuws

Filters

Sla filters over

Zoeken

Type

Thema's

Filters:

Bijna 10.000 nieuwe ICT-talenten opgeleid via CA-ICT

Via opleidingsfonds CA-ICT steunen en organiseren wij projecten voor om- en bijscholing voor de ICT-sector. Er zijn mooie resultaten behaald met scholingsprojecten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Miljoenennota 2023: beleidsarm, aanpak ICT-arbeidsmarkt schiet tekort

Gisteren werd de troonrede uitgesproken en de miljoenennota gepresenteerd. Dit jaar weinig nieuwe aankondigen vanwege de demissionaire status van het Kabinet. We hebben de meest opvallende zaken op een rij gezet.
Cybersecurity

Onderwijsproject Digitale Technologieën genomineerd voor Computable award

NLdigital heeft de afgelopen jaren samen met o.a. Platform Talent voor Technologie bijgedragen aan de ontwikkeling van onderwijsmodules voor de bovenbouw van havo en vwo. Het onderwijsproject Digitale Technologieën is nu genomineerd voor de Computable Award. Stem je mee?
Opleiding & arbeidsmarkt

Verkiezingsmanifest 2023 – Digitale oplossingen voor grote uitdagingen

Op 22 november zijn er vervroegde verkiezingen voor de Tweede Kamer. Samen met onze leden hebben we onze visie op de toekomst van Nederland uitgewerkt in een verkiezingsmanifest. Hierin staan op 5 thema’s tal van ideeën en aanbevelingen die we terug hopen te zien in programma’s van politieke partijen.
Duurzaamheid

Taaleis hoger onderwijs dreigt tekort aan IT’ers verder te vergroten

Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Media heeft aangekondigd dat er een Nederlandse taaleis moet komen voor internationale studenten en docenten in het hoger onderwijs. Wij zien dit voorstel als een grote misstap die het tekort aan ICT’ers nog meer zal vergroten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Tweede Kamer dreigt digitale geletterdheid alsnog weg te bezuinigen

Update: één van de moties die willen bezuinigen op digitale geletterdheid is op 30 mei verworpen door de Kamer. De andere is (nog) niet in stemming gebracht.
Opleiding & arbeidsmarkt

Uitgaven kabinet blijven achter bij ambities voor digitale banen

Nederland heeft in 2030 één miljoen digitaal geschoolden nodig. Op 25 mei debatteert de Tweede Kamer over het Actieplan Groene en Digitale banen dat hiervoor moet zorgen. Wij vrezen echter dat dit aantal met de huidige inzet niet gehaald gaat worden. In een brief aan de Tweede Kamer zetten we op een rij wat er nodig is om dit wél te halen.
Opleiding & arbeidsmarkt

Meer weten van NLdigital?

NLdigital is een collectief van ruim 600 bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken.