Nieuws

Filters

Sla filters over

Zoeken

Type

Thema's

Filters:

Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken.
Opleiding & arbeidsmarkt

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Bijna 10.000 nieuwe ICT-talenten opgeleid via CA-ICT

Via opleidingsfonds CA-ICT steunen en organiseren wij projecten voor om- en bijscholing voor de ICT-sector. Er zijn mooie resultaten behaald met scholingsprojecten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Miljoenennota 2023: beleidsarm, aanpak ICT-arbeidsmarkt schiet tekort

Gisteren werd de troonrede uitgesproken en de miljoenennota gepresenteerd. Dit jaar weinig nieuwe aankondigen vanwege de demissionaire status van het Kabinet. We hebben de meest opvallende zaken op een rij gezet.
Cybersecurity

Onderwijsproject Digitale Technologieën genomineerd voor Computable award

NLdigital heeft de afgelopen jaren samen met o.a. Platform Talent voor Technologie bijgedragen aan de ontwikkeling van onderwijsmodules voor de bovenbouw van havo en vwo. Het onderwijsproject Digitale Technologieën is nu genomineerd voor de Computable Award. Stem je mee?
Opleiding & arbeidsmarkt

Verkiezingsmanifest 2023 – Digitale oplossingen voor grote uitdagingen

Op 22 november zijn er vervroegde verkiezingen voor de Tweede Kamer. Samen met onze leden hebben we onze visie op de toekomst van Nederland uitgewerkt in een verkiezingsmanifest. Hierin staan op 5 thema’s tal van ideeën en aanbevelingen die we terug hopen te zien in programma’s van politieke partijen.
Duurzaamheid

Taaleis hoger onderwijs dreigt tekort aan IT’ers verder te vergroten

Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Media heeft aangekondigd dat er een Nederlandse taaleis moet komen voor internationale studenten en docenten in het hoger onderwijs. Wij zien dit voorstel als een grote misstap die het tekort aan ICT’ers nog meer zal vergroten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Meer weten van NLdigital?

NLdigital is een collectief van ruim 600 bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken.