Nieuws

Filters

Sla filters over

Zoeken

Type

Thema's

Filters:

Werkgroep Diversiteit en Inclusie: concrete stappen op weg naar verbetering

In maart 2023 is de Taskforce Diversiteit & Inclusie van NLdigital gestart met de tweede editie van de Werkgroep D&I. Tijd voor een tussentijdse update!
Diversiteit & inclusie

Verkiezingsmanifest 2023 – Digitale oplossingen voor grote uitdagingen

Op 22 november zijn er vervroegde verkiezingen voor de Tweede Kamer. Samen met onze leden hebben we onze visie op de toekomst van Nederland uitgewerkt in een verkiezingsmanifest. Hierin staan op 5 thema’s tal van ideeën en aanbevelingen die we terug hopen te zien in programma’s van politieke partijen.
Duurzaamheid

Percentage vrouwen in Nederlandse tech-sector zakt onder Europees gemiddelde

Het percentage vrouwen in technische functies in de Nederlandse digitale sector is in 2023 gedaald naar 19 procent. Nederland scoort hiermee drie procent onder het Europese gemiddelde. Dit blijkt uit de Dutch D&I in Digital Benchmark 2023.
Diversiteit & inclusie

Tweede editie werkgroep Diversiteit & Inclusie van start

Begin april is de tweede editie van de Werkgroep Diversiteit en Inclusie van start gegaan. Inzet van deze werkgroep: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je nog snel aan.
Diversiteit & inclusie

Zo helpen wij de digitale kloof te dichten

Hoe kunnen we de digitale kloof dichten? Gezamenlijk presenteren we een manifest met 5 bouwstenen voor meer digitale inclusie. En dat is helaas hard nodig.
Digitaal meedoen

Podcast: In gesprek met Samira Rafaela van D66

Samira Rafaela zet zich in het Europese Parlement in voor een nieuwe generatie Europeanen. En daar hoort een Europa bij waar gelijkheid, diversiteit en grondrechten centraal staan. Lotte en Robin spreken haar over diversiteit en discriminatie in het digitale tijdperk.
Diversiteit & inclusie

Meer weten van NLdigital?

NLdigital is een collectief van ruim 600 bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken.