17 april 2023

Tweede editie werkgroep Diversiteit & Inclusie van start

DIVERSITEIT EN INCLUSIE
Werkgroep Diversiteit en Inclusie

Begin april is de tweede editie van de Werkgroep Diversiteit en Inclusie van start gegaan. Dit is een initiatief van de Taskforce D&I van NLdigital. Inzet van deze werkgroep: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever. 

Waarom meedoen

Het aandeel vrouwen in de Nederlandse ICT-sector is te laag (slechts 21 procent). Dit kan en moet beter! De Werkgroep D&I 2023 gaat in de komende acht bijeenkomsten kennis, ervaring, praktische vaardigheden en toegang tot een netwerk van ervaringsdeskundigen en experts delen. Naast gender verdiepen we ons ook in onder andere culturele diversiteit, leeftijd en inclusie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een bedrijf heeft naast principiële redenen als gelijke kansen en minder discriminatie ook baat bij gelijke kansen. Verschillende studies tonen aan dat diversiteit en inclusie leidt tot meer innovatie en betere producten en diensten.

Deelnemende bedrijven

Wil jij het voorbeeld volgen van Atos, Lepaya, Infotopics, KPN en Kyndryl? Momenteel is aanmelden voor de werkgroep niet meer mogelijk, omdat de werkgroep inmiddels is gestart. Wil je dat we je op de hoogte houden van een eventueel vervolg van de werkgroep meld je dan alvast aan. Kijk voor meer informatie op de website van de Taskforce Diversiteit & Inclusie: