Podcast special: Provinciale Statenverkiezingen en digitalisering

En dag na de Provinciale Statenverkiezingen maken we de balans op. In een podcast-special bespreken onze directeur Lotte de Bruijn en Robin Rotman de gevolgen van de Provinciale Statenverkiezingen voor digitalisering in Nederland met onze politiek expert Jelmer Schreuder. 

Heeft de monsterzege van BoerBurgerBeweging invloed op digitalisering in Nederland? En wat betekent dit voor de politieke verhoudingen en lopende wetgeving? En welke rol spelen die provincies eigenlijk in digitaal Nederland? Je hoort het in deze extra aflevering van onze podcast het ministerie van Digitale Zaken. Lotte de Bruijn: “De grote winnaar is de BBB. Hun ideeën over digitalisering zijn niet duidelijk. Daarin liggen ook veel kansen. Het is een onbeschreven blad. Kansen genoeg bijvoorbeeld op het snijvlak van digitalisering en landbouw.”

Verkiezingsmatrix digitalisering

Voorafgaand aan de verkiezingen onderzochten we hoe digitaal de vijf grootste partijen per provincie waren in onze verkiezingsmatrix digitalisering. Dus als je naast de podcast onze uitgebreide analyse wilt bekijken, dan vind je die hier.


Deel via:

Het laaste nieuws

Rapport: ICT Markttoets Content Services Platform voor BZK

Eind februari organiseerde NLdigital een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). Dit in opdracht van het ministerie van BZK voor het programma Beter Samen Werken. Het rapport is vanaf nu beschikbaar.
Samenwerken met de overheid

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving

Implementatie NIS2-richtlijn uitgesteld: dit betekent het voor jou

De Nederlandse overheid is niet op tijd klaar met de implementatie van de NIS2-richtlijn. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf betekent?
Cybersecurity

Denk mee over een Content Services Platform voor BZK

Op donderdag 29 februari van 13.00 tot 17.00 uur organiseert NLdigital namens het programma Beter Samen Werken voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). 
Samenwerken met de overheid

De sterke positie van onze digitale infrastructuur vraagt om blijvende aandacht

Nederland heeft een digitale infrastructuur waar we trots op mogen zijn. Maar deze toppositie staat ook onder druk. Zo blijkt uit de Staat van de Digitale Infrastructuur die minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.