16 maart 2023

Podcast special: Provinciale Statenverkiezingen en digitalisering

POLITIEK
Podcast verkiezingen

En dag na de Provinciale Statenverkiezingen maken we de balans op. In een podcast-special bespreken onze directeur Lotte de Bruijn en Robin Rotman de gevolgen van de Provinciale Statenverkiezingen voor digitalisering in Nederland met onze politiek expert Jelmer Schreuder. 

Heeft de monsterzege van BoerBurgerBeweging invloed op digitalisering in Nederland? En wat betekent dit voor de politieke verhoudingen en lopende wetgeving? En welke rol spelen die provincies eigenlijk in digitaal Nederland? Je hoort het in deze extra aflevering van onze podcast het ministerie van Digitale Zaken.

Lotte de Bruijn: “De grote winnaar is de BBB. Hun ideeën over digitalisering zijn niet duidelijk. Daarin liggen ook veel kansen. Het is een onbeschreven blad. Kansen genoeg bijvoorbeeld op het snijvlak van digitalisering en landbouw.”

Verkiezingsmatrix digitalisering

Voorafgaand aan de verkiezingen onderzochten we hoe digitaal de vijf grootste partijen per provincie waren in onze verkiezingsmatrix digitalisering. Dus als je naast de podcast onze uitgebreide analyse wilt bekijken, dan vind je die hier.