Onderwijsproject Digitale Technologieën genomineerd voor Computable award

NLdigital heeft de afgelopen jaren samen met o.a. Platform Talent voor Technologie bijgedragen aan de ontwikkeling van onderwijsmodules voor de bovenbouw van havo en vwo. We wilden niet wachten tot de invoering van digitale geletterdheid. Het onderwijsproject Digitale Technologieën is nu genomineerd voor de Computable Award. Stem je mee?

Onderwijsmodules

Begin dit jaar is het resultaat opgeleverd waar de eerste leerlingen mee aan de slag zijn. Deze modules zijn nu beschikbaar voor 40% van middelbare scholen die het keuzevak NLT (Natuur, Leven en Technologie) al aanbieden.

Nominatie

De nominatie voor de Computable Award is een fantastische erkenning voor het werk van de vakdocenten en bijdragen vanuit de praktijk van het bedrijfsleven. Maar het is ook een kans om de waarde van dit vak te promoten en meer middelbare scholen aan te moedigen deze lesstof aan te gaan bieden. Daarom roepen we jullie allemaal op om te stemmen voor de NLT Leerlijn Digitale Technologieën!

Stemmen doe je zo

Stem je ook voor de NLT Leerlijn Digitale Technologieën? Ga daarvoor naar de website van Computable. Als je je gegevens invult krijg je een unieke stemlink toegestuurd per mail. Je kunt daarna in meerdere categorieën je stem uitbrengen, maar dat hoeft niet! De belangrijkste en tevens eerste categorie is “Onderwijsproject” waar je ons project Digitale Technologie binnen keuzevak NLT kan vinden. Stemmen kan nog tot 5 oktober 2023.


Deel via:

Het laatste nieuws

Handige ‘wie doet wat’ kabinet-Schoof

Met de komst van het nieuwe kabinet-Schoof hebben we een uitgebreid overzicht samengesteld van alle bewindspersonen die van invloed zijn op de digitale sector. Dit overzicht omvat zowel staatssecretarissen als ministers, en is bedoeld als een gids om u te helpen navigeren door het landschap van digitale beleidsvorming en regelgeving.
Politiek & wetgeving

Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken.
Opleiding & arbeidsmarkt

NLdigital reageert op Nederlandse NIS2-implementatiewet

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Cybersecurity

Gezamenlijk persbericht: Omgevingsdiensten en datacenters tekenen gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers

Het energiegebruik van servers in datacenters gaat omlaag. Op 27 juni, tijdens Nationale Energiedag, tekenen vertegenwoordigers uit de datacenterbranche voor...
Duurzaamheid

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity