13 augustus 2020

Nieuw product: IT Beloningsbenchmark

Vergelijking arbeidsvoorwaarden

Heb je moeite om nieuwe software ontwikkelaars of systeembeheerders aan te trekken? Vertrekken er collega’s naar concurrenten in de markt? Ben je benieuwd naar hoe andere bedrijven in de digitale sector omgaan met leasebudgetten? Of vraagt de ondernemingsraad om een onafhankelijk meetinstrument voor de marktconformiteit van beloningen? Doe dan mee aan de IT Beloningsbenchmark. 

Deze benchmark voerden we vorig jaar voor het eerst uit samen met HR-adviesbureau Human Capital Group. Diverse bedrijven uit de digitale sector kregen waardevolle inzichten om hun beloningsbeleid te verbeteren en meerdere leden gaven ons terug dat zij tevreden van deze dienst gebruik hebben gemaakt. Daarom besloten we de IT Beloningsbenchmark op te nemen in onze HR-dienstverlening en kun jij nu meedoen met jouw bedrijf.

 

Wat houdt de benchmark in?

Je kunt op twee type benchmarks laten uitvoeren:

 • Vergelijk één functie in jouw organisatie
 • Vergelijk alle functies in jouw organisatie

De uitkomst van de beloningsbenchmark geeft inzicht in de marktconformiteit van jouw primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Met deze inzichten kun je concreet aan de slag om jouw beloningsbeleid aan te passen, zodat je een aantrekkelijke werkgever bent en blijft.

 

Wat maakt deze benchmark goed?

 • Speciaal voor softwarebedrijven & dienstverleners. We hebben een representatieve referentiemarkt met diversiteit in bedrijfsomvang, regio en type activiteiten.
 • Betrouwbare resultaten. Deelnemers mogen alleen meedoen als ze voldoen aan vooraf bepaalde criteria.
 • Vergelijking op functie-inhoud. Iedere functietitel verbergt een ander profiel. Daarom vergelijken we op functie-inhoud.
 • Samenwerking tussen branche en beloningsexpert. NLdigital werkt voor deze dienst samen met Human Capital Group.

 

 

Voor wie is de benchmark?

Doe mee met de benchmark als:

 • Je moeite hebt om nieuwe software ontwikkelaars of systeembeheerders aan te trekken;
 • Er collega’s vertrekken naar concurrenten in de markt;
 • Je benieuwd bent naar hoe andere bedrijven in de digitale sector omgaan met leasebudgetten;
 • De ondernemingsraad vraagt om een onafhankelijk meetinstrument voor de marktconformiteit van beloningen;
 • Je wilt weten of jouw bedrijf nog marktconforme arbeidsvoorwaarden aanbiedt.

 

Meer informatie?

Wil je nu meer informatie over deze benchmark? Dat kan!

Tijdens een informatief webinar zal Wolf Sijpestein (Compensation & Benefit Consultant bij Human Capital Group) je op een vrijblijvende manier meer vertellen over de IT Beloningsbenchmark. Veelgestelde vragen, proces, doelgroep, kosten en privacy komen hierbij aan bod. Uiteraard staan we open voor andere vragen/onderwerpen. Stel ze gerust tijdens het webinar!

We geven hetzelfde webinar op twee data: dinsdag 25 augustus van 10.00 – 11.00 uur  en woensdag 23 september van 14.00 – 15.00 uur.